Historische romans

Camden, Elizabeth – Een riskant redmiddel

Inhoud:

Eloise Drake heeft een turbulent verleden achter de rug en probeert dat zo goed mogelijk te verbergen voor de buitenwereld. Vooral nu ze als succesvol boekhoudster werkt voor een grootschalig overheidsproject in de staat New York. Ze houdt veel van haar baan en geniet van de uitdagingen. Maar dan brengen haar werkzaamheden haar tot haar ontzetting in aanraking met de man die eens haar hart brak.

Alex Duval is de burgemeester van Duval Springs, een stadje dat op het punt staat van de kaart geveegd te worden. De staat is van plan om de vallei waarin het dorp ligt onder water te zetten om een nieuw reservoir te bouwen. Als Alex ontdekt dat de vrouw van wie hij eens hield deel uitmaakt van het team dat gaat over de sloop van het stadje, is hij stomverbaasd. Maar hij ziet ook kansen en bedenkt een riskant plan om zijn stad te sparen. Alleen heeft hij Eloises hulp nodig om het te laten slagen.
Alex is vastbesloten om de vrouw die hij dacht voorgoed kwijt te zijn terug te winnen, maar zelfs als dat lukt en als ze hun krachten bundelen, is het nog de vraag of het genoeg is om Duval Springs te redden.

Waardering:

De succesvolle boekhoudster krijgt Eloise Drake de opdracht naar het stadje Duval Springs te gaan. Dit kleine stadje staat punt vernietigd te worden om plaats te maken voor een waterreservoir.
Voor Eloise liggen hier veel herinneringen omdat ze er een deel van haar jeugd doorbracht en het is ook nog eens zo dat haar jeugdliefde, Alex Duval, de burgemeester van het stadje is en Eloise met hem samen moet werken.
Dat de relatie tussen Alex en Eloise eens stuk liep, was geen keus van hen. Beide hebben hier verdriet over gehad en eigenlijk nog steeds.
Dat ze elkaar nu weer ontmoeten geeft vooral Alex hoop maar Eloise is voorzichtig.
Naast deze spanning tussen hen speelt er nog veel meer. Eloise is gekomen in opdracht van de staat om waardebepalingen te doen van bestaande gebouwen. Alex wil niets liever dan het stadje behouden.
Tot hij opeens een plan bedenkt om de stad te behouden. Maar dit kan hij niet alleen realiseren.
Dit boek is het derde deel van de serie Empire State. Door het lezen van de twee eerder verschenen delen, Een gevaarlijke erfenis en Een gewaagde onderneming, weet je wat over de achtergrond van Eloise. De familie Drake is niet onbekend voor kenners van de serie. Andere (hoofd)personen uit voorgaande delen kom je ook nu weer kort tegen. De karakters van de impulsieve Alex en de nette Eloise verschillen enorm van elkaar maar de aantrekkingskracht tussen deze twee is na al die jaren onverminderd!
Dit boek is een prachtige afsluiter. Een mooi liefdesverhaal in een bijzondere situatie. Het verhuizen van een stad is iets waar je niet vaak, misschien wel nooit, over leest.  Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513060
Aantal pagina’s: 317
Prijs: € 22,50