Historische romans

Klassen, Julie – De brug naar het eiland

Inhoud:

Isabelle woont op Belle Island: een afgelegen eiland in de rivier de Thames. Het is een wereld op zich en Isabelle voelt zich er veilig. Maar ze wordt geplaagd door een terugkerende droom over een moord. Of is het een herinnering? Isabelle weet niet meer wat ze moet geloven, zeker niet wanneer ze te horen krijgt dat iemand die zij vertrouwde in Londen is vermoord. Advocaat Benjamin Brooker onderzoekt de mysterieuze moord en komt terecht op Belle Island. Zijn voornemen om nooit meer een knappe vrouw op haar woord te geloven, wordt meteen op de proef gesteld als hij Isabelle ontmoet, hoofdverdachte in de moordzaak. Zij beweert dat ze het eiland al in geen tien jaar heeft verlaten, maar kan hij haar geloven? En wat moet hij met de gevoelens die hij voor haar begint te ontwikkelen?

Waardering:

Isabelle woont op een eiland wat ze in geen jaren heeft verlaten. Veel van haar familieleden vonden vroegtijdig de dood buiten het eiland, Isabelle is bang dat haar hetzelfde zal overkomen.
Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Benjamin Brooker. Hij onderzoekt de moord op Percival Norris, oom Percy, de bewindvoerder van Isabelle en haar nichtje Rose. Niet lang geleden heeft Isabelle ruzie gehad met oom Percy en is dus verdacht. Maar Isabelle, die al tien jaar het eiland niet is afgeweest, kan het onmogelijk gedaan hebben. Alhoewel.. waarom staat het beeld van de vermoorde Percival op haar netvlies? En hoe komt haar oorbel in zijn huis terecht?
Benjamin heeft in het verleden mensen op hun woord geloofd maar bleek er naast te zitten. Hij is geneigd Isabelle ook te geloven maar wat moet hij met de dingen die tegen haar spreken? En als Isabelle de dader niet is, wie is het dan wel?
Dit boek is echt in de stijl zoals we van Julie Klassen gewend zijn. Naast een stukje romantiek wat natuurlijk naar voren komt, in dit geval tussen Isabelle en Benjamin, een mysterieus voorval wat uitgezocht moet worden. Het is geen detective dus het uitzoeken van de misdaad blijft wat oppervlakkig. Toch zijn er steeds dingen die je totaal niet hebt zien aankomen. Hierdoor wil je steeds verder lezen naar het plot van het verhaal.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029728454
Aantal pagina’s: 383
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 12,99
Jaar van uitgave: 2020