Historische romans

Heitzmann, Kirsten – Een klein geluk

‘Een klein geluk’ is het derde deel Kristen Heitzmanns serie ‘Het land van de gouden rivieren’. Het volgt op ‘Bruid van de bergen‘ en ‘De heer uit het zuiden‘.

Inhoud:

In ‘Een klein geluk’ van Kristen Heitzmann sleept het adembenemende liefdesverhaal van Desi en Remy je verder mee. Terug naar het prachtige Colorado in de negentiende eeuw, waar Desi probeert in het reine te komen met het fatale schot dat ze enkele maanden eerder moest lossen. Het valt Desi bepaald niet makkelijk om te voldoen aan wat er van haar wordt verwacht als getrouwde vrouw. Maar dat weerhoudt haar er niet van om te doen wat juist is, ook al staat haar kersverse echtgenoot niet altijd achter haar daden.

Remy wordt ondertussen geteisterd door schuldgevoelens en twijfelt aan de keuzes die hij heeft gemaakt. Als er een kans komt om zaken recht te zetten, grijpt hij die met beide handen aan. Maar wat als dit te veel van hem vergt?

Waardering:

Het is een paar maanden na de dramatische gebeurtenissen in de nacht na hun huwelijksvoltrekking. Nog steeds vindt Remy dat Desi niet had moeten schieten en Desi heeft last van nachtmerries en schuldgevoel. Maar ze gaat steeds meer leren hoe een zuidelijke heer denkt en waar die verantwoordelijkheidsgevoelens van Remy vandaan komen.

Desi heeft het er moeilijk mee dat Remy’s zus bij hen in huis is. Ze is niet erg makkelijk en dankbaar. Als haar man en dochtertje ook komen wordt het nog moeilijker. Asher houdt zich met verkeerde mannen en zaken bezig. Pauline kijkt amper naar haar dochtertje om, dat net zulke trekken begint te krijgen als haar moeder.

Net als in het vorige boek komen ook hier weer erg spannende gedeeltes in voor. Dat maakt het boek erg boeiend!
Het is een boeiende, romantische en dikke roman die heerlijk leest! Het beste deel tot nu toe wat mij betreft.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029729352
Aantal blz: 432
Prijs: € 23,99
Prijs e-book: € 12,99

Extra:

Lees het gratis leesfragment