Eigentijdse romans

Vogel Sawyer, Kim – In mijn armen

Inhoud:

Nadat een arts bevestigde dat ze nooit kinderen zullen krijgen, is het echtpaar uit elkaar gegroeid. Marty verlangt ernaar te ontsnappen uit de hechte gemeenschap, waar juist grote gezinnen gewaardeerd worden. Dat verlangen wordt werkelijkheid wanneer haar jeugdvriendin, Brooke Spalding, opduikt met het wilde idee om een spookstad om te bouwen tot een vakantieresort. Brooke huurt Anthony in om te helpen met de bouw, haalt de Hirschlers over weg te gaan uit Indiana en neemt hen mee in haar plan. Maar dan krijgt Brooke de diagnose dat ze kanker heeft. De morele bezwaren van de Hirschlers tegen een casino in het resort, en de ontdekking van een weggelopen tiener die zich op het terrein verbergt, openen een wereld aan mogelijkheden die noch de Hirschlers noch Brooke eerder hadden voorzien. Zullen ze in staat zijn om hun uitdagingen en verschillen te overwinnen, om degenen die het meest gekwetst worden te helpen?

Waardering:

Marty Hirschler voelt zich niet meer op haar gemak in de Mennonitsche gemeenschap waar ze met haar man Anthony woont. Hun kinderloosheid drukt zwaar op haar, zeker omdat ze dagelijk geconfronteerd wordt met de gezinnen om zich heen. Hun huwelijk staat onder spanning. Voor Anthony is het moeilijk om zijn vrouw alsmaar verdrietig te zien. Hij vind het dan ook geen probleem om door de weeks een paar dagen van huis te zijn voor zijn werk.
Maar dan komt er een brief van Marty’s jeugdvriendin Brooke. Zij wil Anthony inhuren om een oude stad nieuw leven in te blazen en wil dat Marty meekomt. Voor Marty komt deze vraag als een geschenk, het geeft haar de kans om voor een poosje afstand te nemen van de gemeenschap.
Het loopt allemaal anders dan ze dachten. In dezelfde periode krijgt Brooke de diagnose kanker. Er wacht haar een operatie en kuren en naast Marty heeft ze niemand die haar daar in kan bijstaan. Zo vallen er veel puzzelstukjes op hun plek en kunnen ze de besturing van Boven hier ook in zien.
Dit boek heeft veel meer in zich dan een ‘standaard’ Amish of Mennonitisch verhaal. De verhaallijn van Brooke draagt hier aan bij. Door haar liefdeloze jeugd heeft ze zich verhard en haar blik gericht op zakelijke groei. Maar haar ziekte maakt alles anders en laat zien dat rijkdom haar eenzaamheid niet oplost. Met Marty en ook Anthony aan haar zij leert ze dat geen mens deze eenzaamheid vervullen kan.
Ook Marty vindt vrede. Haar verdriet is niet weg maar ze heeft nu ruimte haar hart te openen voor dakloze tieners waar ze haar moederliefde aan geven kan. Zo ontstaat er een situatie die Anthony en en Marty maar ook zeker Brooke nooit hadden voorzien! Een hartverwarmand verhaal. Veel lezers kijken uit naar dit boek. Het zal zeker niet teleurstellen! Zoals past bij dit genre is het verhaal eenvoudig maar warm. De verhaallijn loopt vlot door en en gebeurd genoeg om je aan het lezen te houden. Een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN:9789087182755
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 21,50