Historische romans

Camden, Elizabeth – Mooier dan dromen

Inhoud:

 
Durven ze hun dromen op het spel te zetten om de waarheid aan het licht te brengen?
 
Anna O’Brien leidt een voorspelbaar en rustig leven als bibliothecaresse van de kaartenkamer in de beroemde Library of Congress, tot ze een fout ontdekt in het rapport over de gezonken Culpeper. Vastbesloten ervoor te zorgen dat het verslag wordt gecorrigeerd, trekt ze aan de bel, maar al snel komt ze erachter dat er meer aan de hand is en gaat ze op onderzoek uit. 
 
Luke Callahan is een van de meest invloedrijke congresleden, tot hij na een ruzie wordt gedegradeerd naar een onbetekenende commissie. Verontwaardigd over de gang van zaken neemt hij zich voor weer voet aan de grond te krijgen in het Congres en als een aantrekkelijke bibliothecaresse hem vraagt te helpen informatie over een verdwenen schip te vinden, ziet hij zijn kans schoon en stemt toe. 
 
Samen doen Anna en Luke er alles aan om de waarheid rondom de Culpeper boven tafel te krijgen en hun zoektocht brengt hen van de weelderige gangen van het Capitool tot de stoffige archieven van ’s lands vooraanstaande bibliotheek. Maar in plaats van dat ze dichter bij de waarheid komen, raken ze steeds dieper verstrikt in geheimen die groter en gevaarlijker zijn dan ze zich ooit hadden kunnen voorstellen…
 

Waardering:

 
Anna O’Brien geniet van haar functie als onderzoeksassistente in de bibliotheek van het congres. Ze werkt op de afdeling met kaarten. Daar komt ze nog wel eens een kaart tegen die haar vader heeft getekend. Hij is helaas omgekomen toen Elizabeth twaalf was en haar jeugd is toen drastisch veranderd.
Per ongeluk ontdekt ze een document waarin staat dat het schip van haar vader op een plek is gezonken waar dat hoogst onwaarschijnlijk is. Als ze dat aangeeft bij de marine wordt ze niet op een warme manier onthaald. Ze wordt in niet mis te verstane woorden gezegd dat ze zich hier niet mee moet bemoeien. Maar Anna wil weten wat er dan wel met haar vader is gebeurd. 
Dat brengt haar in gevaar. De marine wil echt niet dat het verhaal naar buiten komt en laat haar volgen.
 
Gelukkig komt ze Luke Callahan tegen, een afgevaardigde in het Congres. Maar hij heeft zijn eigen problemen. Hij komt niet uit een gelukkige familie en draagt nog veel bitterheid met hem mee. Anna houdt hem voor dat hij moet vergeven, anders vreet de woede hem op. En die woede heeft hem al bijna zijn positie in het congres gekost. 
 
Het is knap van de schrijfster dat ze tot op bijna het laatste moment de afloop van de bemanning van de Culpeper geheim houdt. Het boek is daardoor soms flink spannend, maar er zit ook voldoende romantiek in. 
Het christelijke geloof komt op een mooie manier naar voren. Anna en Luke moeten beiden vergeven, anders hebben ze geen prettig leven.
 
Een heerlijke historische roman die mooi vorm gegeven is en lekker stevig door de flappen aan de kaft!
 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Het zoeklicht
ISBN 9789064512438
Aantal blz: 357
Prijs: 20,95