Historische romans

Jennings, Regina – Pennenstreken

PennenStreken is deel drie uit de Ozark Mountain-serie. Hiervoor kwamen de delen Opgezadeld met elkaar en Liefde onder de hamer

Inhoud:

Betsy Huckabee droomt van bekendheid in de grote stad, maar buiten het kleine Pine Gap, Missouri, heeft niemand interesse in de artikelen die ze voor de krant van haar oom schrijft. Haar hoop op onafhankelijkheid lijkt vervlogen, totdat het beste idee dat ze ooit heeft gehad haar dorp in rijdt.
Hulpsheriff Joel Puckett was liever in Texas gebleven, maar vanwege valse beschuldigingen was een verhuizing naar Pine Gap de enige mogelijkheid om zijn penning te behouden. Helaas verkeert het kleine dorp in grote moeilijkheden. Een gemaskerde bende heeft het recht in eigen handen genomen. Hij moet duidelijk maken dat hij de wet vertegenwoordigt – en dat wordt een stuk moeilijker met een nieuwsgierige journaliste die hem overal achtervolgt.
De held die Betsy creëert als hoofdpersoon van een vervolgverhaal op de damespagina is wel op de dappere hulpsheriff gebaseerd, maar beslist verzonnen. En aangezien de artikelen alleen in afgelegen kranten verschijnen, zal niemand er ooit van weten. Maar hoe meer tijd ze met deputy Puckett doorbrengt, hoe meer ze de echte held waardeert – en hoe meer ze beseft wat haar ambitie hem kan kosten.


Waardering:

Betsy Huckabee wil graag verslaggever worden. Ze helpt haar oom in zijn krantendrukkerij. Ze mag wel nieuws vergaren maar niets schrijven.
Als er een nieuwe hulpsheriff in het kleine dorpje Pine Gap komt verzint ze een verhaal over een dappere hulpsherrif. Ze verdraait de naam van hulpsheriff Joel Puckett iets en maakt de verhalen wat boeiender. De krant van Kansas City is laaiend enthousiast en verkoopt het door aan andere kranten. Daar had Betsy niet op gerekend. Ze heeft Joel beloofd dat ze zijn naam niet in de krant zou zetten. Maar niemand leest hier die kranten en ze snappen toch ook wel dat het allemaal verzonnen is?
Maar als ze Joel beter leert kennen, gaat ze hem steeds meer waarderen.

Voor Joel is Pine Gap zijn laatste kans voor zijn carrière. Hij komt in de plaats van sheriff Taney. Wat is zijn positie? En wat doen de Bald Knobbers?
Als er brand wordt gesticht wordt de situatie snel gevaarlijker. Er is een verrader in het dorp, maar wie?

Een leuk lichtvoetig boek met humor en liefde!
Alhoewel het deel 3 is in een serie kan het ook heel goed los gelezen worden.

Gegevens:

Uitgeverij Grace Publishing House
ISBN: 9789492234322
Aantal blz: 368
Prijs: € 20,00