Nederlandse romans

Karssen, Mirjam – Sleutel

Inhoud:

Een novelle die de verbeelding prikkelt…

Lucia is tevreden met haar nieuwe leven. Ze is gelukkig met haar gezin en trots op haar opgebouwde bedrijf. Niets lijkt haar geluk nog in de weg te staan. Tot het moment dat ze een brief ontvangt die bruut op de deur van haar verleden bonkt.

Terwijl ze voorgoed afscheid heeft genomen van haar geboortedorp in Frankrijk zal ze na lange tijd het dorp weer moeten bezoeken. Donkere wolken uit haar verleden vol angst en onmacht hangen onverwachts dreigend boven haar hoofd.

Voordat ze ook maar een stap in het dorp zet wil ze eerst haar oude vriend Victor raadplegen. De weg die hij haar wijst is anders dan verwacht. Wanneer ze uiteindelijk de confrontatie met haar verleden aangaat doet Lucia een ontdekking die de bodem onder haar bestaan doet schudden.

Waardering:

In deze novelle ontvangt Lucia een brief met een sleutel van madame Fleury. Madame Fleury is een van de weinigen die zich over haar ontfermt heeft tijdens haar jeugd in Frankrijk. Die is erg traumatisch geweest voor Lucia en ze heeft die dan ook zover mogelijk weg geduwd. Maar deze brief brengt het in een keer allemaal weer naar boven. Haar man zegt dat ze er heen moet gaan en af moet rekenen met de monsters uit haar verleden.

Als ze in Frankrijk is gaat ze naar de boomhut van Victor. Victor is een prachtig persoon die model staat voor Jezus. Hij laat haar zien dat ze Hem uit haar leven heeft gebannen toen ze naar Nederland ging en samen met de herinneringen aan haar jeugd heeft verdrongen. Maar zo kan ze niet blijven leven en ze zoekt Victor daarom ook op.

Een prachtige novelle, die je echt aan het denken zet. Op een mooie manier wordt duidelijk gemaakt hoe God met je mee wil gaan als het moeilijk is.

Gegevens:

Uitgeverij Scholten
ISBN 9789492959102
Aantal blz: 144
Prijs: € €13,50