Historische romans

Camden, Elizabeth – Wachten op het morgenlicht

Inhoud:

Sophie van Rijn is al van jongs af aan een gefascineerd door Dierenpark, het grote landhuis boven op een winderig klif in de Hudson-vallei. War de meeste dorpsbewoners liever op een afstandje van het mysterieuze landgoed met zijn trgische geschiedenis blijven, voelt Sophie zich er thuis en omdat het al jaren leeg staat, ziet ze er geen kwaad in om op het dak een weerstation te zetten voor haar werk voor het pas opgerichte weerbureau.
Als eerste Vandermark die na zestig jaar naar Dierenpark terugkeert, is Quentin vastbesloten om een einde te maken aan de onheilspellende geruchten over het landgoed, die zijn familie niets dan narigheid hebben gebracht. Hij treft voorbereidingen om het huis met de grond gelijk te maken en is woedend als hij erachter komt dat Sophie zich al jarenlang zonder zijn toestemming op zijn land begeeft en wil daar een stokje voor steken.
Ondanks dat hij haar het liefst ziet verdwijnen, heeft Quentin Sophie nodig; ze is de enige die zijn gekwelde zoon kan bereiken. Al snel merkt hij dat er een licht in Sophie brandt, dat hij nooit heeft gekend en een klein sprankje van de hoop die jaren geleden is gedoofd, wakkert aan. Maar dan komen de geheimen van Dierenpark aan de dag en dreigt het noodlot te zegevieren…

Waardering:

Sophie van Riijn brengt een groot gedeelte van haar jeugd door op het landgoed ‘Dierenpark’. Ze ervaart het als een bijzondere plaats, in tegenstelling tot veel andere mensen die menen dat er een vloek op rust. Dierenpark is eigendom van de familie Vandermark, maar deze familie is zestig jaar geleden hals over kop vertrokken en is daarna nooit meer teruggekeerd. Voor Sophie en anderen die er werken voelt Dierenpark daarom des te meer aan als een thuis.
Maar dan verschijnt er ineens wél een Vandermark. Het is Quentin met zijn zoontje Pieter. Quentin komt echter niet voor een bezoekje maar is vastbesloten Dierenpark met de grond gelijk te maken. Sophie sluit vriendschap met de onzekere Pieter maar met zijn nukkige, botte vader, ligt ze continu overhoop. Dat is een stukje voorspelbaarheid in het boek. Je kunt wel raden waar dit op uitloopt. Maar het verhaal bevat veel meer! Sophie is een sprankelende persoonlijkheid en weet door haar vriendelijkheid zelfs de meest norse mensen uit de put te halen.
Ook Quentins grootvader, Nicolaas Vandemark arriveert op Dierenpark. Het blijkt dat er in de Vandermark familie allerlei geheimen zijn!

Er worden onderzoeken ingesteld wat zorgt dat Dierenpark vol bedrijvigheid is. Sophie wordt gevraagd om als kok in dienst te komen. Iets wat ze maar al te graag doet!

Het is interessant om stukje bij beetje steeds meer te weten te komen over de familiegeschiedenis van de Vandermarken en daarnaast de groei te zien in de onderlinge relaties. Een boek met een interessante intrige wat je nieuwsgierig maakt en je verder laat lezen. Door de fijne schrijfstijl en de beeldende omschrijvingen leest het als een trein. We kijken uit naar een volgend deel in deze serie! 

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512537
Aantal pagina’s: 341
Prijs: € 20.95