Historische romans

Wilson, Abigail – De verdwijning bij Loxby Manor

Inhoud:

‘De verdwijning bij Loxby Manor’ van Abigail is perfect voor de fans van Julie Klassen en Sarah Ladd. Vier jaar na een drama dat ze tegen elke prijs geheim moet houden, keert Charity Halliwell terug naar het schilderachtige dorp van haar jeugd. Daar ontdekt ze tot haar ontzetting dat haar vriendin Selene, bij wie ze logeert, verdwenen is. Daardoor is haar broer Piers gedwongen om naar huis te komen. Piers heeft ooit Charity’s hart gebroken en ze zou hem het liefst nooit meer onder ogen willen komen. Toch is hij degene met wie ze zal moeten samenwerken als ze Selene ooit weer terug wil zien…

Waardering:

Waardering:Charity Halliwell is van plan een jaar door te brengen bij haar vriendin Seline op Loxby Manor. Charity heeft haar jeugdjaren hier doorgebracht, de mensen en de omgeving zijn haar bekend.
Al meteen de eerste avond merkt Charity dat er iets aan de hand is. Na een korte ontmoeting met Seline verdwijnt haar vriendin plotseling en keert niet terug.
Er wordt Charity verteld dat Seline betrapt is met een stalknecht en er samen met hem vandoor is. Maar Charity denkt er het hare van. Bovendien zijn er verschillende dingen die niet lijken te kloppen of op z’n minst vreemd zijn.
Na jaren staat Charity oog in oog met Piers, de oudere broer van Seline. Charitys grote liefde. Ondanks hun verleden slaan ze de handen ineen en proberen ze erachter te komen wat er nu aan de hand is op Loxby Manor. Ze ontdekken steeds meer vreemde dingen, zoals een geheime genootschap waar familieleden en vrienden lid van zijn.

Als je van verhalen houdt die zich afspelen in de Regency-periode, kan dit een boek zijn wat bij je past. Een prima verhaal waarin romantiek niet ontbreekt maar er zitten ook best wat minpunten aan. 
Al aan het begin van het boek wordt Seline vermist. Dat er weinig tot niets gedaan wordt om haar te vinden is tenenkrommend en wat ongeloofwaardig. Ook emoties hierover ontbreken.  
Het komt allemaal erg langzaam op gang, wat later wel weer goedgemaakt wordt een het plot wat verrassend is en met vaart is beschreven.

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029732253
Aantal pagina’s: 333
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: maart 2022