Historische romans

Hillman, Pam – Het kruispunt bij Cypress Creek

Inhoud:

Als huursoldaat is Caleb O’Shea heel de wereld over gereisd en inmiddels ver bij zijn geboorteland Ierland vandaan. Daardoor had hij zich nooit kunnen voorstellen dat een belofte om een van zijn kameraden veilig thuis te brengen hem praktisch doet belanden op de stoep van het huis van zijn broer in Natchez, Mississippi. Het is daar dat Caleb de mysterieuze en knappe Alanah ontmoet en de ontmoeting stelt hem, als hij op een kruispunt in zijn leven beland, voor de beslissing of hij zijn wereldse avonturen die al jaren zijn leven vullen, wil opgeven voor een dichter bij huis…

Waardering:

In dit derde deel van de serie ‘Langs de Natchez-route’ speelt opnieuw één van de broers O’Shea de hoofdrol. Dit keer Caleb. Caleb heeft het niet gezocht maar na jaren op zee geleefd te hebben ontmoet hij zijn broers in Natchez. Hij is blij Connor en zijn twee jongste broertjes te zien. Met Quinn ligt het lastiger. Ze zijn boos uit elkaar gegaan en het is voor beide lastig elkaar weer te zien en elkaar recht in de ogen te kijken. Toch besluit Caleb voorlopig in Natchez te blijven en te werken bij zijn broer. 
Alanah Adams groeit op in een armoedig huisje samen met haar zusje en Lydia. Ze zoekt en verkoopt kruiden en specerijen om zo wat geld binnen te halen. Haar oom die voor hen zou moeten zorgen is vaker op pad dan dat hij thuis is. De mensen denken dat Lydia en Alanah onderontwikkeld zijn. Dat is wat ze uitstralen in de hoop met rust gelaten te worden. Want vredig is het wonen in Natchez voor hen niet. Het gevaar ligt constant op de loer. Al bij de eerste ontmoeting maakt Alanah iets in Caleb wakker. Hij voelt een drang haar te beschermen. Dwars door haar verfomfaaide buitenkant heen ziet hij de echte Alanah en daar voelt hij zich door aangetrokken. En dat gevoel is wederzijds al weet Alanah niet of ze Caleb vertrouwen kan. 
Het is fijn om weer verder te kunnen lezen over de familie O’Shea. Want hoewel dit verhaal voornamelijk over Caleb gaat, lees je ook over Connor en Quinn met hun vrouwen. 
Een fijn boek om te lezen. Doordat er steeds weer onverwachte dingen gebeuren wil je steeds maar verder lezen. Dat Caleb en Alanah elkaar vinden is natuurlijk geen verrassing maar er gebeurd genoeg omheen om de spanning er in te houden. Dit derde deel is zelfstandig te lezen maar veel leuker is het om eerste de delen 1, De belofte van Breeze Hill en 2, Op weg naar Magnolia Glenn te lezen. 
Het boek is uitgegeven als een prachtig gebonden exemplaar wat een meerwaarde aan de serie geeft! 

Gegevens:

Uitgeverij: De Parel
ISBN: 9789492408921
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 22,50
Prijs e-book: € 9,99