Eigentijdse romans

Clark, Ashley – Vlindervlucht

Inhoud:

‘Vlindervlucht’ van Ashley Clark is een roman over de impact van racisme en de helende kracht van moederliefde. Het is 1946. Nadat Millie is bedreigd vanwege haar huidskleur, besluit ze haar geboorteplaats te ontvluchten en een eigen boetiek te beginnen, een droom die ze al jaren koestert. Een ontmoeting met een vreemdeling verandert haar leven, maar haar afkomst dwingt haar om een hartverscheurende keuze te maken.
75 jaar later ziet Harper Albright haar hoop op een modecarrière in duigen vallen. Ze trekt tijdelijk in bij Millie, die haar ooit heeft leren naaien. Een bijzondere samenloop van omstandigheden brengt Millies geheime verleden aan het licht.

Waardering:

De roman begint met een oord stuk waarin Rosie afscheid neemt van haar negenjarige dochtertje dat als slavin verkocht wordt. Ze geeft haar een voederzak met haar beste jurk, een handje pecannoten en 2 vlinderknopen.

Jaren later gaat nakomeling Millie ook een nieuw leven tegemoet met de voederzak en de 2 vlinderknopen. Ze is door haar Italiaanse vader bijna blank. Daarom stuurt haar moeder haar weg naar Alabama om daar als blanke te gaan leven. Zo kan ze misschien haar droom om zelf een kledingwinkel te bezitten waar maken.
Onderweg ontmoet ze Franklin, met wie ze samen haar toekomst in Alabama start. Maar ze blijft altijd half zwart in haar hart en ze zal erg moeilijke keuzes moeten maken.

Jaren later is Millie oud en komt Harper bij haar in het pensioen. Haar dromen zijn in duigen gevallen en ze gaat met Millie een nieuw avontuur aan. Kunnen familiebanden dan eindelijk herstelt worden? En vindt Harper haar bestemming?

Een prachtig boek waarin ook plaats is voor het christelijke geloof. De personages worden en voelen zich door God geleid. Het boek is goed geschreven. Het is erg boeiend en laat de impact van racisme en slavernij goed zien.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029731300
Aantal blz: 368
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment