Eigentijdse romans

Ruchti, Cynthia – Schijn door mij

Inhoud:

Schijn door mij is een aangrijpende roman over psychische problemen en de impact ervan op anderen. Verzamelwoede-expert Camille probeert extreme verzamelaars te helpen weer grip op hun leven te krijgen. Ze krijgt hierbij hulp van Eli Rand, die een klein afvalbedrijf runt. Ze raakt aan hem gehecht, maar zijn verleden als verzamelaar baart haar zorgen. Camille draagt zelf ook een trauma met zich mee. Wordt het voor haar ook niet eens tijd om het licht in haar leven binnen te laten?

Waardering:

Camille is psycholoog en gespecialiseerd in verzamelwoede. Werkt bij de sociale dienst en help mensen die zoveel spullen hebben verzameld dat ze niet meer normaal kunnen wonen en leven. Er is altijd een trigger die de verslaving aan spullen in gang heeft gezet, maar als de verslaving het overneemt blijven ze doorgaan met verzamelen.
Zo begeleidt ze Chester al twee jaar om hem zover te krijgen om spullen weg te gaan doen. Als ze eindelijk zover is dat het moet gaan gebeuren is het bedrijf dat normaal gesproken het vuil wegbrengt niet beschikbaar. Zo komt ze in contact met Eli, die ook net een aanbod heeft gedaan om haar podcast te gaan sponsoren. Hij is heel irritant, maar Camille heeft geen keus. Gaandeweg leren ze elkaar beter kennen en heeft Camille hem meer nodig. Maar wie is hij en kan ze hem vertrouwen?

Camilles eigen jeugd heeft heel veel invloed op haar huidige leven. Ze heeft weinig vrienden en haar geloof is weggezakt. Door het contact met Eli gaat ze dat steeds meer inzien.

Aan het begin kon deze roman me niet zo boeien, maar dat werd gaandeweg beter. De band met Allison en ook het inzicht in eigen gedrag en gevoelens van Camille maken het mooi. Mooi om te zien dat het uiteindelijk alleen kan door het Licht binnen te laten.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029731034
Aantal blz: 336
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment