Eigentijdse romans

Kelley, Jane – Deur naar de vrijheid

Dit boek is het vervolg op ‘Zij aan zij’

Inhoud:

In het stoffige Soedan heeft Mia, die haar kinderen opvoedt in een islamitische omgeving, geleerd om haar christelijke geloof vrijmoedig te delen. Ondertussen probeert Rania, de dochter van een rijke Soedanese Arabier, de reden te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar zus. Heeft Mia misschien antwoorden? Beide vrouwen ontdekken al snel dat ze door hun eigen deur naar vrijheid moeten wandelen – de vrijheid die alleen te vinden is in volkomen vertrouwen op Gods soevereiniteit, in plaats van menselijke zekerheid.

Waardering:

In dit vervolg op ‘Zij aan zij’ woont Mia nog steeds met haar man Michael en 3 kinderen in Soedan. De leefomstandigheden zijn zwaar in het warme en zeer islamitische land. Toch proberen Mia en Michael vriendschappen te sluiten met Soedanezen en hun over God en Jezus te vertellen. Maar dat heeft gevolgen. Iemand op het werk lijkt rapporten over Michael te schrijven.
Hun vriendin Beth raadt ze aan te stoppen met praten over Jezus, maar Mia en Michael voelen zich juist door God aangespoord om het wel te doen.

We lezen ook over de zus van Hallima, Rania. Hallima kwam in het vorige boek tot geloof in Jezus. Nu gaat Rania in het boekje lezen dat haar zus heeft achtergelaten. Maar kiezen voor Jezus kan je alles kosten in Soedan. En haar vader wil dat ze trouwt. Hoe vindt ze echte vrijheid?

Een prachtig en boeiend boek over geloofsovergave, vervolging, vergeving en keuzes. Het is goed afwisselend geschreven en geeft een goede indruk van de cultuur en samenleving in Soedan. Het laat niet alleen de grote dingen van het leven als zendeling of hulpverlener zien, maar ook het zware leven van alledag.

Gegevens:

Uitgeverij Royal Jongbloed
ISBN 9789033802331
Aantal blz: 224
Prijs: € 20,00

Extra:

Bekijk het inkijkexemplaar