Historische romans

Witemeyer, Karen – Liefde op recept

Inhoud:

Na als arts te hebben gediend in de Burgeroorlog wil Jacob Sadler niets liever dan een rustige dorpspraktijk openen op het platteland van Texas. Maar hij weet dat hij nooit rust zal vinden voordat de pijn van zijn verleden begraven is. Daarom aanvaardt hij een betrekking in Cold Spring, Texas – het dorp waar hij zich al zeventien jaar niet heeft laten zien en waar zijn verleden nog springlevend blijkt te zijn.

Wanneer er een nieuwe dokter in het dorp arriveert die het been van haar broertje redt, zet Mollie Tate hem al snel op een voetstuk. Maar dan beledigt de nieuwe arts haar ‘oom’ Curtis, de man die haar gered had toen er niemand naar haar omkeek. Hoe zou hij de schurk kunnen zijn die hij volgens de nieuwe dokter is?

Jacob weet niet wat hij aan moet met de jonge vrouw die hem het ene moment als een bedreven verpleegster assisteert en hem het volgende moment een onbehouwen vlegel noemt. Maar wat zij in hem aanwakkert geeft hem meer levenslust dan hij in lange tijd gekend heeft. Zijn respect voor de jonge verpleegster verandert in iets diepers, en de vraag rijst of hij de pijn van zijn verleden opzij kan zetten om deze nieuwe liefde te omarmen. Of zijn sommige zonden te groot om te worden vergeven?

Waardering:

In deze novelle maken we opnieuw kennis met Jacob Sadler. Hij komt als jongen voor in het boek “Druk op de ketel”. Inmiddels is hij arts en heeft hij al twee jaar in het leger gediend.
Het boek begint met zijn terugkeer naar Cold Spring, waar hij huisarts wordt. Hij kan meteen aan de slag bij zijn aankomst, want Adam Tate is door de kerkvloer gezakt. Mollie is bij hem en assisteert Jacob bij de operatie.
Jacob ziet wel wat in haar als assistente voor hem. Ze kan goed tegen bloed en leert snel.
Dan komt opeens zijn doodgewaande oom Curtis binnen. Kan Jacob hem vergeven?
Mollie is een christelijk meisje dat eerlijk is over de zonden uit haar verleden. Ze wil dan ook dat Jacob zijn oom vergeeft. Maar wat hij gedaan heeft is gruwelijk.
Jacob is ook een overtuigd christen en worstel met vergeving. Hij beseft dat hij zelf niet om vergeving kan vragen en vervolgens niet vergeven. Maar het lijkt onmogelijk.
In dit dunne boekje vind je opnieuw de prettige schrijfstijl van Karen Witemeyer. Het boek is erg boeiend, met de nodige spanning, humor en romantiek.
Een leuk boekje voor een zacht prijsje!
Achter in het boek lees je het eerste stuk van het volgende boek van Witemeyer: “ Het najagen waard”.

Gegevens:

Uitgeverij Grace House Publishing
ISBN: 9789077669969
Aantal blz: 140
Prijs: € 6,95