Bijbelse romans

Cossette, Connilyn – Schuilplaats van de Allerhoogste

Serie ‘Vrijsteden’ deel 2. Deel 1 is ‘Een licht op de berg’

Inhoud:

De dochter van een heidense hogepriester, Sofea, vindt troost voor haar problemen in de vrijheid van de oceaan. Maar wanneer plunderaars haar dorp op het eiland Sicilië aanvallen, worden zij en haar nichtje over zee naar de kust van Kanaän gebracht.

Eitan woonde de afgelopen elf jaar in Kedesh, een toevluchtsoord, vanwege een tragedie in zijn jeugd. Daar is hij geschrokken van de grenzen die hem werden opgelegd. Hij is meteen gefascineerd door Sofea, maar het onthullen van zijn meest bewaarde geheim zou kunnen betekenen dat ze te maken krijgt met het gevaar van zijn verleden.

Terwijl bedreigingen van buiten de muren van de stad opdoemen en verraders binnen de muren worden ontdekt, krijgen Sofea en Eitan te maken met een moordcomplot. Kunnen ze het verraad op tijd ontdekken en hun leven en dat van degenen van wie ze houden redden?

Waardering:

Als Sofea met haar nicht Prezi een grot onderzoekt in zee wordt hun dorp overvallen. De meisjes worden gevangen genomen en ontdekken dat heel hun dorp is plat gebrand en alle inwoners zijn vermoord.
Als door een wonder kunnen ze dagen later van het schip ontsnapt en en worden ze gevonden door Israëlische verkenners. Die nemen hen mee naar de herberg van Moriah in de vrijstad Kedes.
Daar ziet Eitan hen voor het eerst en raakt hij geïnteresseerd in Sofea. Maar zij spreekt zijn taal niet en begrijpt deze mensen niet. Wat verwachten zij van haar?

Langzaam ontdekken de meisjes dat ze geen kwaad te vrezen hebben en dat Jahweh een veel betere God dan is dan hun eigen God.

Maar ook in Kedes zijn gevaren. Eitan kan nog steeds niet buiten de grenslijnen van Kedes komen en de laatste tijd lijkt iemand zijn moeder te bespioneren.
Later blijkt er gevaar uit een heel andere hoek te komen en wordt het heel spannend.

Het is mooi om te lezen hoe Sofea Jahweh leert kennen en Eitan leert wat genade is.

Opnieuw een prachtige en boeiende roman over de tijd van Jozua en de vrijsteden, met spanning, romantiek en een grote plaats voor het geloof in God.
Achterin zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064514036
Aantal blz 342
Prijs: € 22,95