Nederlandse romans

Dijk, Marijke van – Gebroken cocon

De vlinderdans – deel 1

Inhoud:

Na zes jaar in de VS te hebben gewoond, keert Ryan Arlington terug naar zijn geboortedorp. Een illusie armer en een kind rijker. Verbitterd stort hij zich op zijn werk en laat zijn moeder op zijn dochtertje Emily passen. Maar wanneer Emily door de onoplettendheid van zijn moeder in levensgevaar verkeert, besluit hij een nanny in dienst te nemen. Een jonge vrouw die hij nog van vroeger kent. Maar of dit wel zo verstandig is, valt te betwijfelen.

Ellen Dunning kampt met een groot geheim, dat ze jarenlang voor de buitenwereld verborgen weet te houden. Wanneer zij als nanny komt te werken bij de welgestelde Ryan Arlington, leert zij dat ze niet de enige is die dagelijks met de pijn van het verleden geconfronteerd wordt. Langzaam maar zeker komen er barsten in haar zelfgesponnen cocon. Durft Ellen de stap te zetten naar liefde en herstel of is er meer voor nodig om die weg in te slaan?

Waardering:

Ellen Dunning is een jonge vrouw met een traumatisch verleden. Ze is al wat jaartjes werkloos. Ze krijgt het aanbod om bij Ryan Arlington als Nanny te werken. Ze accepteert dit aanbod voor drie maanden. Een roerige tijd breekt aan. Ryan is geen makkelijke man. En Ellen is niet sterk genoeg om zich tegen hem te verzetten.
Ondanks dat ze veel moeite met zijn gedrag heeft, voelt Ellen zich steeds meer tot haar werkgever aangetrokken. Dit is wederzijds, al wil Ryan dit nooit toegeven. Niet aan Ellen maar ook niet aan zichzelf. Door zijn verleden durft hij niet opnieuw een relatie aan te gaan.
Er volgen weken van aantrekken en afstoten, vooral door Ryans grillige gedrag. Situaties lijken wel veel op elkaar, het lijkt soms een herhaling van hetzelfde te worden.
Naarmate het verhaal vordert word je als lezer steeds nieuwsgieriger naar Ellens verhaal. Het laat even op zich wachten tot je hier antwoord op krijgt. Dat maakt dat je graag verder lezen wilt. Echt uitgediept wordt Ellens trauma in dit boek niet. Wellicht komt dit later nog aan bod; Gebroken cocon is namelijk het eerste deel van een trilogie.
Het einde is abrupt. Ik ben nieuwsgierig hoe dit verhaal verder gaat en kijk uit naar het tweede deel, gerafelde vleugel, wat in Juni 2017 verschijnt. Het derde deel, Vlinderdans, kunnen we in Oktober 2017 verwachten. De titels van de trilogie passen goed. Als ken ik nog maar een stukje van het verhaal, is is duidelijk dat hierover nagedacht is! Een mooi boek van Nederlandse bodem voor een schappelijke prijs!

Gegevens:

Uitgeverij: Scholten
ISBN: 9789079859580
Aantal pagina’s: 316
Prijs: € 15.00