Romans

Cushman, Kathryn – Een droom van een jurk

Inhoud:

 
Een verhaal over onverwachte vriendschap, vintage jurken en het najagen van dromen.
 
Lauren Summer wil zich het liefst nooit meer buiten laten zien. Haar stage bij het modehuis was bedoeld om haar carrière in de lift te helpen, maar als zich bij een belangrijke prijsuitreiking een ramp voltrekt met een van haar jurken gebeurt het tegenovergestelde – ze wordt ontslagen. De enige baan die ze vervolgens kan vinden, betaalt slecht, maar biedt haar wel een plek om te wonen – een vervallen cottage in de schaduw van een groot klifhuis – en dat is precies wat ze nu nodig heeft.
 
Kendall Joiner is vastbesloten het echte verhaal van Charlotte Montgomery, een voormalig actrice, boven tafel te krijgen, maar dat kan ze niet alleen – ze heeft Laurens hulp nodig. In ruil daarvoor belooft Kendall te bewijzen dat het incident met de jurk een publiciteitsstunt was, om zo Laurens reputatie te herstellen en haar haar oude baan terug te bezorgen.
 
Zo’n kans om haar dromen, ondanks alles, toch te verwezenlijken, kan Lauren zich eigenlijk niet door de vingers laten glippen, maar als ze de oude vrouw beter leert kennen, realiseert Lauren zich dat het niet al goud is wat er blinkt.
 

Waardering:

 
Lauren kijkt met haar vriendin naar de uitzending waarin een jonge actrice de jurk draagt die zij heeft ontworpen en gemaakt. Maar middenin de uitzending verstapt de actrice zich en scheurt de jurk van boven naar onder open. Lauren kan wel door de grond zakken. Ze is meteen ontslagen en zit diep in de put.
 
Gelukkig belt professor haar op om haar een geschikt baantje aan te bieden. Ze wordt gevraagd om kostuums te maken voor een middelbare school. Daarbij mag ze gratis wonen in een huisje aan een privéstrand. Bijkomend voordeel is dat het huisje op een soort compound staat, waar niemand zonder toestemming op kan. 
 
Al snel ontvangt ze een berichtje van Kendall Joiner. Zij is verslaggeefster en vermoed dat de actrice zelf bewust de naad van haar jurk heeft los getornd. Ze wil dat onderzoeken als Lauren informatie geeft over haar geheimzinnige oude buurvrouw. 
Lauren probeert toenadering te zoeken tot de buurvrouw, maar al haal gemeende lieve gebaren worden in de grond getrapt. Totdat de buurvrouw zelf met een verzoek komt; of Lauren 2 japonnen wil repareren voor haar.
 
In het verhaal wordt regelmatig over de bijbel en bijbelteksten gesproken. Lauren krijgt telkens de tekst in haar hoofd dat ze geen verbond moet sluiten met de mensen van dit land. Ze denkt dat het over de oude buurvrouw gaat, maar is dat wel zo?
 
Lauren begint Kendall op een gegeven moment te wantrouwen. Is ze wel eerlijk? En is Willow, de nicht van de oude buurvrouw wel eerlijk?
Dan begint het wat vervelender te worden voor Lauren. 
 
Een mooi verhaal over hoe God een deur sluit, maar een andere opent. Mooi hoe Lauren telkens terug geworpen wordt op God. Het boek leest prettig, het is een heerlijke roman.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij De Parel
ISBN 9789492408044
Aantal blz: 285
Prijs: € 18,95