Romans

Duffey, Betsy & Myers, Laurie – Het lied van de herder

Inhoud:

 
Een psalm verandert het leven van twaalf mensen in ‘Het lied van de Herder’ van Betsy Duffey en Laurie Myers. 
 
Vlak voor een auto-ongeluk schrijft een vrouw de woorden van psalm 23 op een stukje papier voor haar zoon. Voor ze het bewustzijn verliest, spreekt ze nog een laatste gebed uit: ‘Alstublieft, Heer. Laat mijn leven van waarde zijn.’ 
 
Het papiertje begint een opmerkelijke reis over de hele wereld. Van een eenzame stomerijmedewerker tot een gewonde soldaat in Irak – de simpele maar prachtige woorden veranderen de levens van twaalf mensen voorgoed.
 

Waardering:

 
In dit boek worden de levens van twaalf mensen beschreven doordat zij hetzelfde briefje in handen krijgen. Het briefje is geschreven door Kate. Zij schrijft vaak bijbelteksten op briefjes om anderen te bemoedigen. Dit briefje heeft ze in de zak van de jas van haar ongelovige zoon gedaan. Die is er woest om. Daarom rijdt ze terug naar de stomerij als ze de jas daar achter gelaten heeft, maar het briefje nog in de zak zit. Alleen komt ze daar nooit aan, omdat ze een auto-ongeluk krijgt. 
 
In de stomerij bedenkt de medewerker dat hij wel een jas kan lenen om naar huis te gaan. In de jas vindt hij psalm 23. En dat verandert zijn leven.
Zo gaat het briefje verder de wereld over. Het verandert levens van een soldaat in Irak tot een dominee met een burn-out. 
 
Elk hoofdstuk gaat vooraf aan een tekst uit Psalm 23 die ook terugkomt in dat hoofdstuk. Zo gaat het boek heel de psalm door.
 
Het boek bevat prachtige verhalen, die de bijbelteksten toepassen op het dagelijkse leven. Heel mooi en indrukwekkend!
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029725118
Aantal blz: 256
Prijs: € 16,99
 

Extra: