Spannende boeken

Dekker, Ted – Anno Domini 30

Inhoud:

Wanneer vijanden onverwachts aanvallen, krijgt Maviah, de bastaarddochter van een van de meest machtige bedoeïensjeiks in Arabië, de opdracht koning Herodes om hulp te vragen. Maviah ontsnapt met de hulp van twee van haar vaders soldaten – Saba, die meer met zijn zwaard spreekt dan met zijn stem, en Juda, een Jood die de sterren leest. Een reis vol gevaren begint, maar als het hen al zal lukken om de uitgestrekte en dodelijke zandvlakten te overleven, wacht hen een brute wereld waarin ze onderworpen zijn aan wrede koningen en keizers. 
Maar dan ontmoet Maviah een man van een heel ander kaliber – een raadselachtige leraar die spreekt over een koninkrijk dat uiteindelijk zal triomferen en het zal winnen van welk koninkrijk dan ook. Zijn naam is Jeshua en Zijn woorden zetten alles wat Maviah ooit geleerd heeft op zijn kop. Maar ondanks dat het volgen van Hem een risicovolle onderneming is, is het misschien wel de enige kans voor Maviah om zichzelf en allen die haar dierbaar zijn te redden.

Waardering:

Maviah is een bastaarddochter van sjeik Rami. Zij is als slaaf verkocht, maar verbannen toen zij zwanger werd. Zij is toen terug gegaan naar haar vader Rami en wordt daar maar net getolereerd met haar zoon.
Als Rami’s vrouw Nasha sterft door een ziekte, ontbrandt de toorn van haar oom Arthemis. De Duma vallen de stad aan en Nasha overleeft ternauwernood.
Haar vader heeft nog net de kans om haar instructies te geven om naar Herodes te gaan en de hulp van de Romeinen in te roepen. 
Samen met 2 slaven begint ze aan een gevaarlijk reis door de woestijn.
In Israel ontmoet ze Jezus. Ze voelt meteen aan dat hij heel bijzonder is. Maar zijn lessen zijn moeilijk en haar leven zit vol angst. Bij Herodes is ze niet veilig, maar bij Arthemis ook niet. Toch moet ze beiden ontmoeten en te slim af zijn.
Het is een spannend verhaal, zoals we van Ted Dekker gewend zijn. Hij heeft een gedeelte van Jezus’ lessen en leven in dit boek verweven. Dat heeft hij heel netjes gedaan.
Het is een prachtig boek! 

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043525176
Aantal blz: 432
Prijs: € 22,50

Extra: