Historische romans

Gist, Deeanne – Scherven brengen geluk

Inhoud:

Chicago, 1893. De knappe studente Flossie Jayne wordt door sieradenmaker Louis Tiffany gevraagd mee te helpen aan de bouw van zijn Tiffanykapel: een staaltje kunst zoals de wereld nog nooit heeft gezien. Ze werkt zich een slag in de rondte om de kapel op tijd af te hebben voor de Wereldtentoonstelling en naam te maken in de kunstwereld. 
Maar dan krijgen haar ambities last van concurrentie. En wel van haar eigen hart. Wie zal de strijd winnen? Haar carrièredroom of de interessante jongeman die de kamer naast de hare huurt?

Waardering:

Als Flossie op schilderles is komt de beroemde Louis Tiffany langs om werknemers te zoeken voor zijn glaswerk. Zijn mannen staken en hij moet een kapel maken op de Wereldtentoonstelling in Chicago. Flossie neemt het werk met beide handen aan. Ze besluit niet thuis te blijven wonen en het geld aan haar vader te geven, maar in een kosthuis te gaan. Zo kan ze ook nog wat sparen voor schilderles.
Het leven in het kosthuis bevalt haar in het begin prima. Ze ziet haar medekostgangers als familie en verzint spelletjes om te doen. Helaas leert de naïeve Flossie dat niet iedereen aardig en goed is. 
Flossie heeft haar hele leven gehoord dat ze zo goed is in het schilderen. Ze is het enige kind van haar ouders en zij geven haar veel complimenten. Maar is ze echt zo goed? 
Dan is er nog de interessante maar eenzame Reeve Wilders in het kosthuis. Hij trekt zich altijd snel terug en zoekt weinig contact. Flossie wil hem helpen meer uit zijn schulp te kruipen, maar dat gaat niet altijd goed.
Het is leuk om te lezen over de Tiffanygirls, die echt hebben bestaan. Toch is het een wat oppervlakkig boek. Door de nodige humor en liefde leest het makkelijk weg en is het af en toe vermakelijk. De gebeurtenissen aan het einde van het verhaal hadden van mij niet uitgebreid beschreven hoeven te worden. 

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724159
Aantal blz: 384
Prijs: € 20,00

Extra: