Historische romans

Hoff, B.J. – De dokter van Mount Laurel

Inhoud:

Drie jaar geleden vestigde dokter Daniel Kavanagh zich in het pittoreske stadje Mount Laurel en zette daar een dokterspraktijk op. De alleenstaande dokter koestert een onbeantwoorde verliefdheid voor Serena Norman, de plaatselijke schooljuffrouw. Aan het einde van de weg ligt het mijnstadje Owenduffy, dat door de meeste inwoners van Mount Laurel wordt gezien als een afgelegen gehucht. Wanneer de dokter van het mijnbedrijf zijn betrekking opgeeft, gaat Daniel ermee akkoord om één dag in de week langs te komen. Dat leidt tot consternatie onde de mede-inwoners, waaronder zijn geheime liefde Serena. Addie Rose, de dochter van een van de mijnwerkers van Owenduffy, heeft de gave om voor anderen te zorgen. Welke ramen zal God openen voor Addie Rose als een functie voor receptioniste opeens vrijkomt bij Daniels praktijk- alleen werk, een mogelijke carrière als verpleegster, of misschien meer dan dat? De dokter van Mount Laurel is een ontroerend verhaal over ware liefde. Het soort liefde wat alleen kan komen van een Redder die eerst van ons hield.

Waardering:

Daniël Kavanagh voelt zich thuis na drie jaar de dokter van het stadje Mount Laurel te zijn. Hij heeft een goedlopende praktijk en en het vertrouwen van de mensen.
Wat hij niet heeft is een levensgezel. Hij koestert al langere tijd gevoelens voor Serena, de schooljuffrouw van het dorp. En al staat Serena niet helemaal onverschillig tegenover Daniël, ze heeft weinig begrip voor het werk wat hij doet. Zeker als hij uitbreidt naar het mijnwerkersstadje Owenduffy. Intussen neemt ook Daniëls secretaresse ontslag en is er veel meer werk dan hij aankan.
Hij besluit de stoute schoenen aan te trekken en Addie Rose, de oudste dochter van een mijnwerker, te vragen zijn assistent te worden. Als ze de baan aanneemt en de twee zij aan zij samenwerken kan Daniël er niet langer omheen; hij is verliefd op Addie Rose.
De schrijver heeft dit mooi beschreven. Het ligt er niet dik bovenop maar bij vlagen wordt dit proces beschreven. Hoe Addie Rose op haar beurt over Daniël denkt, blijft wat langer onduidelijk.
Intussen gebeurd er van alles in Mount Laurel. Daniël is druk met een mijnramp, een grote brand en moet intussen ook om zijn eigen gezondheid denken.
Het boek leest prettig weg. Geen bijzondere hoogvlieger qua originaliteit maar wel fijn voortkabbelend. ‘De dokter van Mount Laurel’ is het eerste deel van een nieuwe serie.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512575
Aantal pagina’s: 269
Prijs: € 19.95