Eigentijdse romans

Wingfield, Jenny – Verloren onschuld

Inhoud:

 
Na de dramatische zelfmoord van opa John neemt de elfjarige Swan Lake met haar ouders en broertjes intrek op de boerderij bij oma Calla. Wingfield, Jenny – Verloren onschuld
Voor de kinderen valt daar een wereld te ontdekken en ze genieten met volle teugen. Maar in de buurt woont een bruut die mens en dier mishandelt. Swan ziet het als haar taak zijn zoontje Blade te beschermen, zelfs ten koste van haar eigen veiligheid. 
In een wervelstorm aan gebeurtenissen verliest elk lid van de familie zijn onschuld.
 
 

Waardering:

 
Zoals elk jaar gaat het gezin van Swan naar haar opa en oma voor de familie reünie. Haar vader gaat dan door naar de methodistenconferentie. Als predikant moet hij daar ieder jaar heen. Hij is niet zo’n tactische predikant en hij strijkt zijn gemeenteleden nogal eens tegen de haren in. Daardoor wordt hij bijna ieder jaar in een andere gemeente geplaatst.
Swan, de middelste van de drie kinderen vindt dat wel leuk. Zij houdt van opwinding.
 
Als opa op de reüniedag zelfmoord pleegt is de familie geschokt. Oom Toy gaat het drankcafé aan de achterkant van de boerderij bemannen. Dat had opa altijd heel de nacht open. Oma heeft een winkel aan de voorkant van de boerderij.
Swans vader komt terug met een slecht bericht: hij krijgt geen gemeente dit jaar.
 
Ondertussen maakt Swan kennis met haar buurjongetje Blade. Ze heeft al snel door dat zijn vader heel gemeen is. Pas later ziet ze hoe gemeen en neemt ze Blade mee naar huis. Zijn vader is woest, maar de politie steunt hem niet en Blade blijft bij de familie Moses. 
Maar zijn vader zint op wraak. Niemand had kunnen vermoeden hoe hij dat uiteindelijk gaat doen.
 
Het boek is grotendeels vanuit Swan geschreven. Dat is heel goed gedaan. De karakters zijn goed uitgewerkt en het verhaal is heel beeldend geschreven. Het is boeiend, emotioneel en spannend.
 
Achterin het boek zijn tien goede gespreksvragen opgenomen.
 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Manuzio
ISBN 9789082545319
Aantal blz: 320
Prijs: € 19,99