Nederlandse romans

Dijk, Marijke van – Het bevrijde hart

Inhoud:

Na de plotselinge dood van haar man staat Kirsten Beuvink alleen voor de opvoeding van haar drie kinderen. Niet alleen laat Erwin haar financieel berooid achter, ook mentaal zit ze er volledig doorheen. Voor de buitenwereld was haar man een engel, voor Kirsten en haar kinderen een demon. Kirsten doet er alles aan om het gezin draaiende te houden, maar ze belandt in een depressie. Daarnaast kampt ze met een groot geheim dat ze aan niemand durft te vertellen. Met behulp van een psycholoog krabbelt ze langzaam omhoog. Wanneer het dorp wordt opgeschrikt door een reeks brute zedendelicten, komt Kirsten noodgedwongen met haar kinderen bij de weduwe Lenie van Essen wonen. Alleen heeft ze nu te maken met de zoon, Marius van Essen. De man met wie ze ooit eens goed bevriend was. Durft ze zich voor hem open te stellen of is de deur naar liefde en vertrouwen voorgoed gesloten?

Waardering:

Kirsten Beuvink heeft het niet makkelijk gehad in haar huwelijk met een narcist. Nu haar man overleden is kampt ze met de gevolgen hiervan. En niet alleen zij, ook haar kinderen. Vooral haar zoon.
Dan wordt Kirsten het slachtoffer van aanranding. Samen met aan kinderen trekt ze in bij haar werkgeefster, Lenie van Essen, die óók slachtoffer is. Een nadelige bijkomstigheid is dat Kirsten nu steeds Lenie’s zoon, Marius, tegen het lijf loopt. Het blijft lang onduidelijk wat er speelt tussen Marius en Kirsten.
Ondertussen wordt het hard gezocht naar de daders. Marius en Rik, Kirstens zoon, helpen ook mee. En hoewel er veel spanning tussen die twee is, groeit er wederzijds respect.
Het wordt zelfs nog spannend als Kirsten wordt vermist.
Belangrijk in dit verhaal is de persoonlijke groei van Kirsten. Na haar huwelijk is er van haar eigenwaarde niet veel meer over. Gaanderweg zie je dat ze langzaam uit het dal omhoog krabbelt, mede dankzij Marius.
Het boek leest vlot. Er gebeurd genoeg om je door te laten lezen. De gevolgen van het getrouwd zijn met een narcistische man spelen een rol maar als het meer uitgediept was, was dat een meerwaarde voor het boek geweest. Deze schrijfster van eigen bodem krijgt steeds meer bekendheid. Het zijn boeken met net iets meer inhoud dat een streekroman.

Gegevens:

 
Uitgeverij: Scholten
ISBN: 9789492959058
Aantal pagina’s: 320
Prijs: € 15,95