Nederlandse romans

Zee, Nel v.d. – Vroeger is voorbij

Inhoud:

Marcus en Hanka gaan allebei door een zware tijd. Hanka raakt samen met haar vader betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij haar vader omkomt en zijzelf invalide wordt. De zaak van Marcus’ vader gaat failliet en de man belandt in het ziekenhuis na een mislukte zelfmoordpoging. 
Terwijl Marcus bijna bezwijkt onder de zorgen om zijn vader, weet Hanka de schouders eronder te zetten. Marcus is zo onder de indruk van haar veerkracht dat hij spontaan verliefd op haar wordt. En dat terwijl hij op het punt staat te trouwen met Lydia.

Waardering:

Er is al heel wat in het leven van Hanka gebeurd voordat het boek begint. Zo is haar moeder jong overleden en haar vader heeft samen met Hanka een ernstig auto-ongeluk gehad. Haar vader is daarbij om het leven gekomen en Hanka kan heel slecht lopen.
Daardoor heeft ze haar winkeltje moeten verkopen en is ze in de vastgoedzaak van haar opa gaan werken. Ze wordt verbazend snel ingewijd in de zaken en is erg snel directeur van een miljoenenzaak. Dat doet wat onwaarschijnlijk aan.
Ze komt in contact met haar “oude” belastingadviseur Marcus Lessing. Hij is nu chirurg en staat op het punt te trouwen met Lydia als zijn vader failliet raakt en een zelfmoordpoging doet. De spanning daardoor leidt tot een breuk met Lydia, maar daar is hij niet zomaar vanaf.
Hanka heeft al aardig geaccepteerd dat ze slecht loopt en denkt dat een huwelijk er ook niet meer in zit. Maar Marcus denkt daar anders over.
Een boek dat je makkelijk leest. Het is niet volgens de christelijk normen en waarden geschreven die de meeste christenen gewend zijn. Samenwonen is in dit boek heel normaal en zwanger worden voor het huwelijk ook. 

Gegevens:

Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9789401906623
Aantal blz: 212
Prijs: € 14,99