Historische romans

Bischof, Joanne – De zoete geur van appecider

Inhoud:

Aan het eind van de negentiende eeuw verhuist de jonge weduwe Aven Norgaard van Noorwegen naar Amerika om te gaan inwonen bij een tante van haar overleden man en haar drie kinderen. Bij aankomst blijkt de tante overleden en wordt ze tot haar verbazing opgewacht door drie volwassen neven, die in hun levensonderhoud voorzien met het brouwen van cider.
Tussen Aven en de charmante Haakon ontstaat al snel een hechte vriendschap. Maar het is de gevoelige, doofstomme Thor die Avens hart steelt. Thor is echter verslaafd aan zijn eigen cider, een probleem dat Aven dankzij haar overleden echtgenoot pijnlijk bekend voorkomt. Zolang de verslaving zijn leven blijft beheersen, heeft de liefde tussen Thor en Aven geen kans.

Waardering:

 Aven Norgaard besluit na de dood van haar man naar een tante van haar man te gaan om haar te helpen maar haar drie zonen. Aven gaat het met idee dat deze drie jongens nog kinderen zijn maar niets is minder waar. Bij aankomst blijkt dat deze drie volwassen mannen zijn en tante is inmiddels overleden.
De broers verdienen de kost met het brouwen van Cider. Uniek aan dit verhaal is dat één van de broers, Thor, doofstom is. Een onderwerp wat je niet vaak tegenkomt. De schrijfster heeft dit ook reëel neergezet. Aven moet eerst aan Thor wennen maar als snel heeft hij haar hart gestolen. Maar er staat nog één ding tussen hen in; Thors drankverslaving. De gevoelens zijn wederzijds en Thor wil er alles aan doen om van zijn verslaving af te komen.
Een warm geschreven roman. Hoewel het niet altijd vrede is in huize Norgaard is er een onderlinge verbondenheid. Voor Aven voelt dat al snel als thuis. Het doofstom zijn van Thor en zijn drankverslaving zijn realistisch beschreven en dat geeft extra dimensie aan het boek
Dit eerste deel van een drie-delige serie over de broers Norgaard is het eerste boek van deze schrijfster wat in het Nederlands is vertaald. Ik kijk uit naar meer!

Gegevens:

Uitgeverij: KokBoekencentrum
ISBN: 9789043530712
Aantal pagina’s: 366
Prijs: € 19,99