Nederlandse romans

Obispo – Niessink, K. – Het leven van Grietje…

Inhoud:

“Het leven van Grietje op het platteland” gaat over een boeren jongedame die met haar vader op een boerderij in Groningen woont. Naast hun boerderij staat een boerderij leeg en hier komt een nieuwe buurman wonen. Deze buurman heeft echter een verleden, waar Grietje niets vanaf weet.

Waardering:

Dit boekje van 77 pagina’s verteld het levensverhaal van Grietje in een notendop. Als jong meisje woont en werkt ze samen met haar vader op de boerderij. Je leest hoe ze een nieuwe buurman krijgen waar ze mee in het huwelijksbootje stapt, hoe haar vader steft, hoe haar man Dirk voor maanden naar Zeeland vertrekt voor een voor Grietje onbekende reden en Grietje in deze periode alleen hun eerste kind ter wereld zet.
Het verhaal gaat verder, hun tweede kind wordt geboren, Dirk overlijdt en later ook Grietje zelf en op de laatste bladzijde lees je nog dat hun zoon Dirk-Jan trouwt en vader wordt.
Doordat er zóveel wordt verteld blijft alles oppervlakkig. Het verhaal maakt ook vreemde sprongen in de tijd. Aan de schrijfstijl en zins opbouw is nog e.e.a. te verbeteren.
De prijs is bijzonder hoog voor zo’n dun boekje.

Gegevens:

ISBN: 9789402239133
Aantal pagina’s: 77
Uitgeverij: boek-scout
Prijs: € 17,49