Eigentijdse romans

Matthee, Dalene – Nadia

Inhoud:

Nadia Haman, uit huis geplaatst kind, verschoppeling. Op de dag dat zij en haar broertje in verschillende pleeggezinnen geplaatst werden, heeft ze zich voorgenomen op een dag een huis voor hen beiden te kopen, zodat ze niet meer gescheiden kunnen worden. Maar als haar doel in zicht komt, blijkt haar broer heel andere plannen te hebben. Nadia kan nergens met haar zorgen heen, zelfs niet naar de rijke Rex de Waal, al zegt hij dat hij om haar geeft. Want lang geleden al heeft ze geleerd dat voor haar de deuren dicht gaan zodra haar afkomst bekend wordt.

Waardering:

Na lange tijd verscheen er in Nederland weer een boek van de inmiddels overleden Afrikaanse schrijfster Dalene Matthee. Dit keer bij Uitgeverij Brevier. Nadia en haar jongere broertje Kella gaan in hun jeugd van pleeggezin naar pleeggezin. Nadia is vastbesloten om een huis voor hun samen te krijgen.
Ze kan een baan krijgen in het kleine dorpje Dalmanskraal, bij de plaatselijke bank. Nadia betrekt een pension. Al snel wordt ze mee uitgevraagd door Rex de Waal, een populaire, rijke jongen in het dorp.
De besluit hem de eer te gunnen haar als eerste mee uit te nemen maar wil verder afstand bewaren.
De bankdirecteur heeft zich in de nesten gewerkt. Het dorp is klein en niets lijkt geheim te blijven. Ook Rex krijgt er lucht van en probeert via Nadia informatie los te krijgen.
Ondertussen heeft Nadia een probleem. Haar broer Kella heeft plannen waar Nadia onmogelijk aan mee kan werken. Maar ze kan niemand vertrouwen.
Nadia is beschadigd in haar jeugd, dat is in alle situaties te merken. Ze vraagt zich altijd nog af waar ‘de vrouw met de poezen’ Kella en haar niet heeft gehouden.
Ondanks Nadia Rex van zich af wil houden wordt ze verliefd op hem. Rex geeft toe dat hij haar aandacht gaf omdat hij informatie wilde, maar ook hij heeft gevoelens gekregen voor Nadia.
Zelfs nadat Nadia hem verteld over haar afkomst.
Voor je in het verhaal zit ben je al een eindje op weg maar dan heeft het je wel te pakken.

Gegevens:

Uitgeverij: Brevier
ISBN: 9789491583230
Aantal pagina’s:
Prijs: € 18.90