Eigentijdse romans

Diverse auteurs – Morgenrood

Inhoud:

Licht in het duister. Dat is de hoopvolle boodschap van Kerst. Maar zien we dat ook werkelijk om ons heen? Uit de kerstverhalen in deze bundel blijkt dat het duister vaak de overhand lijkt te hebben op het licht. Maar dat is uiteindelijk toch een verkeerde gedachte. Want de woorden van dat kerstlied worden altijd waarheid:

‘Daar is uit ’s werelds duist’re wolken
een Licht der lichten opgegaan (…).
De nacht der zonde zal verdwijnen,
genade spreidt haar morgenrood!’  

Deze verzamelbundel bevat verhalen voor volwassenen en kinderen. Ze zijn geschreven door Janny den Besten, Maarten Brand, Arna van Deelen, Marjanne Hendriksen, Eeuwoud Koolmees, Diny van Leeuwen, Hanneke Mostert, Mirjam Schippers, Nelleke Wander en Marijke Zeeuw.

Waardering:

Een bundel met verschillende kerstverhalen voor verschillende leeftijden. Voorin staan de titels met de leeftijden waar het verhaal geschikt voor is. En er is voor iedereen iets.
De verhalen gaan allemaal over licht in de duisternis. In sommige verhalen gaat het echt over kerst, terwijl in andere verhalen kerst niet voorkomt, maar wel het licht in de duisternis. En dan vooral het Licht met een hoofdletter.

De verhalen zijn ook heel verschillend. Het gaat over Nederland, Afrika, vluchtelingen, kinderen, tieners en volwassenen.
Indruk maakte op mij het verhaal over Wiegert en Jouke van Nelleke Wander.
In het verhaal van Eewoud Koolmees viel me op dat er een geheim blijft. Is dat verstandig? En het geeft een vrij pessimistisch beeld over pesten.

De verhalen hebben precies de goede lengte, ongeveer 8 bladzijden, om samen naar te luisteren. Een mooie bundel voor het hele gezin!

Gegevens:

Uitgeverij De Banier
ISBN 9789087181185
Aantal blz: 120
Prijs: € 9,95
Prijs ebook: € 7,49