Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Volg je hart

Serie “Walking angels” deel 3, hiervoor kwamen de delen “Altijd bij je”  en “In mijn Dromen” 

Inhoud:

Tegen het advies van haar dokter in, verhuist Mary Catherine naar Oeganda om daar een weeshuis op te zetten. Alle tijd die ze nog heeft, wil ze steken in het helpen van kinderen, zeker nu ze zelf geen kinderen kan krijgen.
De enige die dit plan in de weg staat is Marcus Dillinger, de tophonkballer op wie ze niet verliefd had willen worden. Maar Marcus en haar andere vrienden hebben er geen idee van hoe zorgelijk haar hartproblemen zijn en ze wil hen er niet mee belasten.
Na maanden niets gehoord te hebben, krijgt Marcus plots een brief van Mary Catherine met slecht nieuws. Hij besluit meteen in het vliegtuig te stappen om haar naar huis te halen, naar een goed ziekenhuis, voor het ergste gebeurt.

Waardering:

In dit deel staan Mary Catherine en Marcus centraal. Mary Catherine krijgt te horen dat haar hart verslechtert en dat ze op de lijst wordt gezet voor een harttransplantatie. Daarop besluit ze haar droom te verwezenlijken en voor 6 maanden naar Oeganda te gaan om een weeshuis te openen. Ze denkt dat ze zelf nooit zal trouwen en kinderen zal krijgen en bij de weeskinderen krijgt ze het gevoel van moeder-zijn. Haar dokter wijst het af, maar ze gaat toch. Ze vertelt ook niemand hoe erg het met haar hart is.
Ze wijst Marcus verschillende keren af, alhoewel hij merkt dat ze van hem houdt. Hij snapt er niets van.
Je leest het verhaal ook van de kant van de 4 engelen die de taak hebben om Mary Catherine en Marcus in leven te houden. Zij zijn voor belang voor degene die zal komen om grote dingen voor God te doen. Maar de kans dat hij er komt is 2%. Er is veel weerstand van de duivel en zijn machten. De engelen moeten hun uiterste best doen en bestormen de hemel met gebeden.
Een mooi laatste deel van de serie over engelen. Het zet je stil bij het feit dat engelen een strijd om ons voeren en om ons heen zijn. En dat gebed ontzettend belangrijk is.

Gegevens:

Uitgeverij Kok
ISBN 9789043528337
Aantal blz: 304
Prijs: € 19,99

Extra: