Historische romans

Alexander, Tamera – Kerst op Carnton

Inhoud:

In de nadagen van de Amerikaanse burgeroorlog ontdekken een gewonde soldaat en een behoeftige weduwe de ware betekenis van Kerstmis – en van opofferende liefde. Aletta Prescott, onlangs weduwe geworden, worstelt om in het leven overeind te blijven samen met haar zes jaar oude zoon.

Waardering:

Het is het laatste jaar van de Amerikaanse burgeroorlog als Aletta bericht krijgt dat haar man is overleden. Ze heeft al moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, maar als ze ook nog eens ontslagen wordt is dat nog moeilijker. Een inbeslagname van haar huis dreigt.
Dan leest ze een oproep voor kokkinnen voor de vereniging van vrouwen die een verkoop gaan houden t.b.v. de soldaten en gewonde soldaten. Ze gaat naar Carnton om te solliciteren maar is te laat.
Op dat moment komt ook kapitein Jake Winston aan. Hij is gewond geraakt en is door zijn bevelvoerder naar de vrouwen gestuurd om te helpen.
Aletta krijgt de kans om met behulp van Jake de kerststal te maken. Zo gaan ze samen werken en groeien er gevoelens. Maar Aletta is nog maar pas weduwe en draagt Warrens kind. Hoe kan ze zich nu al aan een ander geven?
Jake worstelt zelf met het feit dat hij niet kan vechten.

Een mooi verhaal over sterke vrouwen die zich met elkaar moeten redden. Ze delen hun verdriet en hun zorgen en vertrouwen op God.
Alhoewel dit boek een stuk dunner is dan we gewend zijn van Tamera Alexander is het de moeite van het lezen waard. Het is een voorloper op een serie over Carnton. Ik kijk er nu al naar uit!

Gegevens:

Uitgeverij Van Wijnen
ISBN 9789051945669
Aantal blz: 208
Prijs: 14,95