Historische romans

Diverse auteus – Tussen plantages en magnolia’s

 Inhoud:

Beleef het leven en de liefde in de zuidelijke staten van Amerika in ‘Tussen plantages en magnolia’s’: vier historische novelles van enkele van de beste christelijke auteurs van dit moment.

Waardering:

In Liefde zonder voorbehoud van Elizabeth Musser is Emily nauw betrokken bij de voormalige slaven die op hun plantage werken. Het verhaal speelt zich af net na de afschaffing van de slavernij. Ze leven in een wereld vol spanning. De voormalige slaven worden bedreigd door de Klan, die niet willen dat ze gebruik maken van hun stemrecht. Hoewel Emily weet dat het nooit iets worden kan, ze is verliefd op Leroy, de opzichter van de plantage. Dit korte verhaal heeft je meteen te pakken en lees je in één adem uit!

Savannah leeft in Dromen van thuis, geschreven door Tamera Alexander, samen met haar jongere broertje en zusje. Ze werkt bij een naaiatelier en krijgt de opdracht om een klant te helpen met het uitzoeken van stoffering. En laat dat nu net in haar ouderlijke huis zijn. Het huis waar ze zo graag nog eens naar binnen wilde omdat haar vader daar iets voor haar achtergelaten heeft. Deze opdracht heeft veel grotere gevolgen dan ze ooit had gedacht! Prachtig verhaal, jammer dat het zo kort is. Een dikke roman over deze personen zou heel leuk zijn geweest!

In Oprecht van hart door Dorothy Love weet Abigail heel goed met wie ze oud wil worden: Dokter Bennet. Maar haar vader denkt er anders over. Ondanks Abigails tegensputteren kondigt hij tot haar verbijstering het huwelijk aan van Abigail met hun neef Charles. Waar moet Abigail nu voor kiezen.. het geluk van haar ouders of van haarzelf? Het verhaal leest lekker weg maar is behoorlijk voorspelbaar. 

Russel uit Hoop op herstel van Shelly Gray keert na zeven jaar terug naar zijn ouderlijk huis. Destijds vluchtte hij weg na een vreselijke dag en liet zijn moeder en vriendin achter. Hoewel hij het nooit verwacht had, is hij welkom. Hoewel Nora met een andere man omgaat, behandeld ze Russel vriendelijk. Russel vertrouwt Nora’s vriend niet en gaat op onderzoek uit. Er zit veel informatie in dit verhaal. Het wordt hier en daar wat afgeraffeld. Dat is jammer want het verhaal is mooi genoeg voor een dikke pil.

Wat deze vier novelles gemeen hebben is de liefde! Een leuk boek om cadeau te geven, mede door de schappelijke prijs.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029724807
Aantal pagina’s 351
Prijs: € 15,00