Historische romans

Mason, Susan Anne – Boerendochters

Inhoud:

 
De historische roman Boerendochters van Susan Anne Mason is het eerste deel van een serie over de Ierse immigrantenfamilie O’Leary die zich aan het begin van de twintigste eeuw vestigt op Long Island.
 
Brianna en Colleen O’Leary weten wat er van hun verwacht wordt: snel een zo gunstig mogelijk huwelijk sluiten zodat de boerderij van hun vader gered wordt van de ondergang. Maar beide jongedames hebben zo hun eigen kijk op de toekomst. Brianne droomt van studeren en Colleen wil wel trouwen, maar dan alleen met een man die aan haar hoge eisen voldoet. Als Gilbert Whelan, hun voormalige stalknecht, geschoold terugkeert naar de boerderij en verre neef Rylan Montgomery de familie met een bezoekje vereert, moeten alle O’Leary’s hun plannen bijstellen.
 

Waardering:

 
In deze historische roman draait het om de twee dochters van de familie O’Leary. Ze hebben de huwbare leeftijd bereikt en hun vader wil ze graag in het huwelijk zien treden met een gunstige partij. De boerderij is bijna failliet en er is snel geld nodig. 
 
Terwijl vader naar goede partijen kijkt, hebben de dochters hun eigen leven. 
 
Brianne wil niet trouwen maar studeren. Alleen is het voor dochters niet gebruikelijk in die tijd om te gaan studeren. Als ze dat wel doet, maakt ze grote kans dat haar toekomst wordt als die van haar tante. Zij heeft geen contact meer met haar broer (vader van Brianne) en is alleen. 
 
Colleen, de andere dochter, is heel anders. Zij vindt het heerlijk om te flirten met jongens, maar begrijpt niet dat ze daarmee verwachtingen wekt. 
Als zij hun neef, die voor dominee studeert, op moet halen is zij daar absoluut niet blij mee. En dat laat ze merken ook. Hij wekt altijd irritaties bij haar op, maar toch trekt hij haar ook aan.
 
Dan is er nog Gilbert Whelan, die klaar is met zijn studie. In hun jeugd waren Brianne en Gilbert dik bevriend, maar houdt die vriendschap stand nu ze allebei volwassen zijn?
 
Een boeiende roman die heerlijk leest! Met veel liefde, gekonkel en wat spanning.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029724999
Aantal blz: 400
Prijs: € 20,00
 

Extra: