Eigentijdse romans

Rivers, Francine – Verdwaalde ster

Inhoud:

1950. Ezekiel Freeman herinnert zich nog als de dag van gisteren dat hij Abra vond, een klein meisje, te vondeling gelegd onder een brug in zijn woonplaats Haven. Hij heeft haar zien opgroeien tot een schoonheid, maar weet dat er onder die prachtige buitenkant een diep litteken schuilgaat dat haar kwetsbaar maakt.
Zo kwetsbaar dat ze zich liet verleiden door de praatjes van een knappe jongen die haar meetrok in de glamourwereld van Hollywood. Nu is Abra Lena Scott de meest aanbeden artiest op het witte doek sinds Marilyn Monroe. Ze heeft snel geleerd wat er verwacht wordt van een ambitieuze jonge vrouw als zij, maar ook dat er voor roem een hoge prijs betaald moet worden. Ze heeft al haar schepen achter zich verbrand om te komen waar ze nu is, maar eigenlijk wil ze het liefst weer terug naar huis.

Waardering:

Eindelijk weer eens een lekkere dikke pil van Francine Rivers. Nu overeen jonge dame in de jaren 50 en 60.
Abra wordt als baby te vondeling gelegd onder een brug. Dominee Zeke Freeman, die elke dag zijn gebedsronde doet door de stad, vindt haar daar. Zijn vrouw wil haar meteen adopteren. Zeke weet dat zijn vrouw het niet aan kan, door haar zwakke hart, maar geeft uiteindelijk toe en ze worden haar pleegouders. Als Marianne sterft, kan Abra niet bij Zeke blijven. Pleegzorg vindt dat niet goed. Ze gaat naar Peter en Priscilla, die haar altijd al hebben gewild. Maar Abra wordt daardoor diep gekwetst. Ze denkt dat het haar schuld is dat Marianne stierf en dat niemand haar wil. Alhoewel ze elke zondag in de kerk piano speelt, doet het geloof haar weinig. Ze weet niet echt wat een relatie met God inhoudt.
Als ze bijna 17 is duikt er een knappe jongeman op in hun dorp. Ze valt meteen voor zijn charmes en gaat met hem mee.
Vanaf dat punt gaat het bergafwaarts met Abra’s ziel. Uiterlijk lijkt ze alles te hebben; dure kleding en ze beweegt zich tussen de filmhelden.
Uiteindelijk komt ze zelf in de filmwereld. Maar wat een prijs moet ze daarvoor betalen! Francine Rivers heeft goed weergegeven hoe zwaar het is om een filmster te worden. Dieet, een personal trainer, manicure, pedicure, fotoshoots en je overal goed laten zien.
Uiteindelijk ontdekt Abra dat ze dit leven niet wil. Maar ze kan ook nergens naar terug. Ze heeft zoveel waarden en normen overboord gegooid en zoveel mensen gekwetst in Haven.
Dan gaat God aan het werk.
Zoals we gewend zijn van Francine Rivers is dit en prachtig en boeiend boek. De personen uit dit boek houden je gedachten nog lang bezig. Het einde is wat voorspelbaar, maar ook heel mooi.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722759
Aantal blz 543
Prijs: € 22,50

Extra:

Lees de eerste twee hoofdstukken van het boek