Historische romans

Doorn, Dani van – Elena

Inhoud:

Engeland 1817. Het verlangen van de aristocratische Elena Carter om het dokterswerk te gaan doen waarvoor ze is opgeleid, kan grote gevolgen hebben. Zal ze uit de hoogste kringen verstoten worden en moet ze voor haar roeping zelfs de liefde opgeven? Die Fransman bijvoorbeeld, die haar alles laat vergeten als hij haar kust. Of die Engelse Lord, die als geen ander haar hart weet te raken… Elena zal ingrijpende keuzes moeten maken voor haar toekomst. Maar welke? 

Waardering:

Opnieuw heeft Dani van Doorn zich verdiept in de Regency-periode. Dit keer is de hoofdrol voor Elena, het nichtje van Pippa. Frankrijk is niet haar thuis, dat weet Elena als ze er een poosje met haar moeder woont. Ze wil graag naar Engeland om daar wat familiebezoekjes af te kunnen leggen. In Frankrijk heeft ze omgang met de rijke Louis. Het treft dat ook hij plannen heeft om voor een poosje naar Engeland te gaan. Elena hoopt dat ze in deze periode dichter naar elkaar toe zullen groeien en wellicht samen in het huwelijksbootje stappen.
Maar in Engeland ontmoet Elena al snel Marcus, met wie ze een fijn gesprek heeft. Dit voelt heel anders dan haar relatie met Louis. Maar een toekomst samen met Marcus zit er niet in; zijn vader staat het niet toe. Elena sluit wel vriendschap met het jongere zusje van Marcus, Jasmine. Als ze gevraagd wordt Jasmine te vergezellen naar Fredley Manor, het landgoed van Marcus, besluit ze dit te doen.
De aantrekkingskracht tussen Marcus en haar wordt in deze periode alleen maar versterkt. Naast de afwijzing van zijn vader staat er nog wat tussen hen in; het verlangen van Elena om als arts te werken. De is door haar vader opgeleid maar het wordt niet altijd door mensen geaccepteerd dat vrouwen dit werk doen. Ook door Marcus niet. 
‘Elena’ is in dezelfde stijl geschreven als het eerder verschenen deel ‘Pippa‘. Net als Pippa is ook Elena vlot van tong. Het verhaal bevat ook serieuze gesprekken en gebeurtenissen maar met regelmaat lees je hoe ze ‘gieren van het lachen’. Net iets te vaak wat mij betreft. Ook het steeds benoemen hoe Elena van zoenen houdt mag wat minder. Het past, evenals het taalgebruik van vooral Elena, niet zo in het milieu waarin het verhaal geschreven is. Deze feelgood roman is geschikt voor liefhebbers van wat luchtigere romans. Het is aan te raden om eerst het boek Pippa te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: van Driel
ISBN: 9789493200173
Aantal pagina’s: 349
Prijs: € 19,95
Prijs e-book: € 9,95