Historische romans

Page, Lizzie – Ik hoor bij jou

Inhoud:

Leicester, 1939. Vivienne heeft niet om een evacuée gevraagd. Maar of ze het leuk vindt of niet, kleine Pearl uit Londen wordt haar toegewezen. Naarmate de band tussen het meisje en de verbitterde vrouw groeit, blijkt dat hun levens meer met elkaar vervlochten zijn dan ze denken. Het wordt voor Vivienne hoog tijd om de pijn uit haar verleden onder ogen te zien. Hoe kon haar huwelijk met Edmund zo mislopen? En hoe kon het gebeuren dat ze haar geliefde zuster, met wie ze samen oorlogsslachtoffers verpleegde in de Eerste Wereldoorlog, zo in de steek liet?

Waardering:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt Vivienne gedwongen om een evacuée uit Londen te nemen. Ze woont samen met haar man in een huis en heeft daarom ruimte genoeg. Maar niemand weet hoe haar man echt is. Ze heeft lange tijd met bijna niemand contact gehad, maar nu krijgt ze contact met haar buurvrouw. Dat doet haar goed.
En al hoewel ze het niet verwachtte doet het ook goed om een kind in huis te hebben. Ze krijgen een goede band.
Eindelijk krijgt Vivienne ook de moet om de strijd met Edmund aan te gaan en de waarheid onder ogen te zien.
Er wordt ook nog gesproken over haar zusje. Maar die heeft een heel eigen strijd te voeren.

Het gedrag en de gewoontes van Edmund zijn erg vreemd. Ongelooflijk dat Vivienne dat zolang niet heeft willen zien.
Dit boek vind ik wat minder passen bij het eerste deel over de vrouwen die de gewonden hielpen aan het front in de Eerste Wereldoorlog. Dat deel van de geschiedenis komt hier maar heel beperkt in naar voren. Het verhaal wordt ook sterk beïnvloed door Edmunds gedrag.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789023960027
Aantal blz: 400
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment