Eigentijdse romans

Engel, Patricia – Een oneindig land

Inhoud:

‘Een oneindig land’ van Patricia Engel is een literaire roman over het lot van Colombiaanse migranten in de VS.
Talia zit opgesloten in een justitiële inrichting voor adolescente meisjes in de bergen van Colombia. Ze moet dringend terug naar Bogotá, waar haar vader op haar wacht met een vliegticket naar de Verenigde Staten.
Talia móét op tijd terug zijn, want anders loopt ze haar kans mis om herenigd te worden met haar moeder, broer en zus, van wie ze al twaalf jaar gescheiden is…
‘Een oneindig land’ is een actueel en tegelijk tijdloos verhaal over een gezin dat de hoop op hereniging altijd levend houdt.

Waardering:

Een oneindig land gaat vooral over een gezin uit Colombia dat een beter leven wil en zoekt in Amerika. Maar het leven daar is zwaar voor hen, omdat ze geen rechten hebben. Ze worden uitgebuit, hebben slechte huisvesting en zijn constant op hun hoede. Elk moment kunnen ze opgepakt en uitgezet worden.
Talia woont met haar vader in Colombia, maar ze is geboren in Amerika. Na de zorg voor haar grootmoeder kan ze nu naar Amerika. Maar ze zit precies nu voor een half jaar in een justitiële inrichting. Ze zet alles op alles om op tijd in Bogota te zijn voor haar vlucht.
In deze literaire roman wordt de schoonheid van Colombia bezongen. De hoogten, de meren en de dieren.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek (KokBoekencentrum)
ISBN 9789023961130
Aantal blz 288
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:

Lees het leesfragment