Historische romans

White, Rosanna M. – Op de vleugels van toewijding

Inhoud:

Heel Engeland denkt dat majoor Phillip Camden een monster is – een man die opzettelijk de dood van zijn squadron heeft veroorzaakt. Maar hij zou die bewuste dag liever met zijn mannen zijn gestorven dan dat hij was aangeworven bij de afdeling Codekrakers van de Admiraliteit. De bedreigingen die hij dagelijks ontvangt, zijn geen grote verrassing en, naar zijn mening, welverdiend. Als verpleegster observeert Arabelle Denler ‘Black Heart’. Zij ziet iets heel anders: een gekwetste man die wanhopig op zoek is naar genade. En wanneer hun families en paden onverwachts kruisen, realiseert ze zich dat ze, ondanks haar drukke bestaan, een rol kan spelen in zijn genezingsproces. Nu Camden voor de krijgsraad moet verschijnen, duikt er een oude kennis op die hem wil gebruiken in een complot om de codekrakers van Kamer 40 tot wanhoop te brengen. Met het kleine beetje hoop dat ze hebben voor de toekomst, moeten Arabelle en Camden elkaar volledig kunnen vertrouwen als ze willen overleven in dit spinnenweb.

Waardering:

Majoor Phillip Camden kennen we als een norse man uit het boek Het getal van de liefde. Ik hoopte al dat er een boek over deze man zou volgen!
Phillip wordt ervan beschuldigd de mannen van zijn squadron doelbewust de dood ingejaagd te hebben.
Het tegendeel is waar maar om de nabestaanden van zijn maten niet nog meer verdriet te doen, laat hij de beschuldigingen over zich heen komen, hoe zwaar dit hem ook valt.
Verpleegster Arabelle Denler prikt al snel door zijn hardheid heen. Hun wegen kruisen elkaar steeds weer. De woordenwisselingen tussen hen zijn vermakelijk. Zowel Phillip als Arabelle zijn gevat. Er is voor Phillip ruimte genoeg in het grote hart van Arabelle. Op zijn beurt beschermt hij haar tegen mannen die uit zijn op haar geld. Langzaam maar zeker ontstaat er een diepe vriendschap tussen hen. En dat groeit uit tot liefde.
Maar zorgeloos genieten van elkaar kunnen ze niet. Daarvoor staat het leven van hen beide teveel onder spanning.
Phillip moet het glad maken met zijn verleden. Arabelles leven is in gevaar omdat zij zich aan Phillip verbonden heeft.

Roseanna White is er een kei in; spanning en romantiek samenvoegen en de humor zeker niet te laten ontbreken. Een heerlijke mix!
Je komt oude bekenden tegen in dit boek. Bijvoorbeeld de codekrakers van kamer 40 en Brooke Wildon. Maar al is het een vervolg, het is ook prima los te lezen.
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513138
Aantal pagina’s: 407
Prijs: € 23,95
Verschenen: juli 2020