Historische romans

Griep, Michelle – Op weg naar Brakewell Hall

Inhoud:

Abigail Gilbert heeft het getroffen: ze is verloofd met een rijke baron. Voor de bruiloft moet ze een gevaarlijke reis maken; haar familie heeft niet eens de moeite genomen om een mannelijke bediende mee te sturen. Onderweg wordt ze overvallen door struikrovers. Gelukkig wordt ze gered door de knappe patrouille-overste Samuel Thatcher. Abigail vraagt of hij haar wil vergezellen op reis om haar te beschermen. En zo begint een avontuurlijke reis vol mysterie en… romantiek.

Waardering:

Abigail Gilbert is niet geliefd bij haar familie. Ze is verloofd met een baron die ze slechts één keer heeft ontmoet. Maar trouwen met hem lijkt vele malen beter dan onder hetzelfde dak te wonen als haar hatelijke stiefmoeder.
Met alleen een (vrouwelijke) bediende begint Abigail de gevaarlijke reis. Als ze overvallen worden is het Samuel Thatcher die hen te hulp schiet. Abigails bediende ziet de reis niet meer zitten en neemt de postkoets naar huis. Maar Abigail wil koste wat het kost door en vraagt Samuel haar veilig naar plek van bestemming te brengen. De ruime beloning die ze hem hiervoor geeft trekt Samuel over de streep.
Deze klus valt samen met het beroep dat een oude vriend op hem doet; zijn dochtertje bij zijn zus brengen. En zo komt het dat Abigail tijdens de reis dit kleine meisje onder haar hoede heeft.
De reis is zo heel anders dan ze ooit had kunnen denken.
Eenmaal aangekomen op Brakewell Hall wacht haar de ene teleurstelling na de andere. Al snel wordt duidelijk dat het de baron niet om haar persoonlijk maar om haar geld te doen is.
Wat ze diep in haar hart al wist maar waar ze geen mogelijkheid voor zag lijkt nu een open deur; haar leven delen met Samuel. Maar hoewel ze weet dat Samuel ook gevoelens voor haar heeft, weet ze niet of hij het aandurft.
Net zoals de eerder verschenen boeken van Michelle Griep is dit weer een verhaal dat leest als een trein. Geboeid van begin tot het eind maak je de enerverende reis met Abigail naar de plaats waarvan ze denkt dat ze zich zal settelen. Een verrassing is de uitkomst natuurlijk niet maar er gebeurd genoeg om de spanning erin te houden.
Liefhebbers van historische romans met wat spanning en romantiek zullen genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029729789
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Verschijning: Juli 2020