Eigentijdse romans

Morris, Gilbert – Mannen van eer

Appomattox Sage – deel 3

Inhoud:

1840: Op een kantoenplantage in Richmond probeert de familie Rocklin te genieten van haar rijkdom en status zoals ze jarenlang heeft gedaan. Maar met de geruchten van oorlog en het gesprek over de afschaffing van slavernij komen alle zekerheden op losse schroeven te staan…

Vince Franklin is het zwarte schaap van de familie Rocklin. Hij verkwist zijn tijd en geld aan een losbandige levensstijl, terwijl hij anderen voor de oorlog laat opdraaien. Door zijn uitdagende gedrag wordt hij gedwongen de plantage te verlaten, waar hij zijn recht op de familie-erfenis dreigt te verliezne. Echter, tijdens zijn vlucht ontmoet Vince een dubbelganger. Hij bedenkt een gewaagd plan om toch de erfenis in handen te krijgen..

Waardering:

Vince Rocklin is een buitenbeentje in de familie. Wanneer hij in conflict raakt, vlucht hij weg. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij Jake. 
Door omstandigheden worden Vince en Jake verwisseld na een ongeval. Vince bedenkt een plan; hij wil dat Jake in zijn plaats naar Richmond gaat. Jake gaat met het plan akkoord maar het valt voor hem niet mee.
Al snel wordt hij ontmanteld door Ellen, de vrouw van Clay die we uit eerdere delen kennen.
Rachel, de zus van Vince, neemt Jake onder haar hoede. Blij dat haar broer Vince zo ten goede veranderd lijkt te zijn.
Om te bewijzen dat ‘Vince’ verbeterd is, moet hij aan 3 voorwaarden voldoen voor hij de erfenis van zijn opa krijgt. Jake besluit zich ervoor in te zetten. Even lijkt alles mis te gaan, maar ook de echte Vince keert ten goede.
Jake wordt verliefd op Rachel, daar worden de omstandigheden niet makkelijker op.
Heerlijk om weer te kunnen lezen over de familie Rocklin. Je moet er weer even inkomen; zoveel namen. Maar gelukkig staat er een stamboom voor in het boek.
Jake en Vince en zijn familie spelen de grootste rol, maar ook oude bekenden komen voorbij; Clay, Melora, Dent en Raimey…
Het verhaal lijkt zo wat onwaarschijnlijk; je komt een dubbelganger tegen en wisselt met hem. Bijna onmogelijk dat de familie het niet doorheeft. Maar het verhaal is erg goed geschreven. Je zit erin en leeft helemaal mee.
Aan het einde blijkt dat Vince’s moeder het in de gaten heeft gehad maar een goede reden had om hierover te zwijgen.
Een prachtig 3 deel van deze serie. Het is wel beter eerste de boeken Verbond van liefde (deel 1) en Stad van de vijand (deel 2) te lezen. Aan het einde van het boek valt er nog wat voor waarvan je graag de afloop weten wil. Ik kijk uit naar het 4e deel!

 

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN:  9789033632952
Aantal pagina’s: 461
Prijs: € 19,95