Nederlandse romans

Faria, Jolanda de – Verborgen bloesem

Inhoud:

 
Hannah is ten einde raad. Haar relatie eindigt op een tragische manier die verregaande gevolgen heeft voor de rest van haar leven. 
 
Ze besluit haar baan op te zeggen om in het Zeeuwse dorpje Westhoeck een nieuwe start te maken. Ze huurt een oude arbeiderswoning van Irene en al gauw ontstaat er een warme vriendschap tussen de twee vrouwen. Via Irene ontmoet Hannah nieuwe mensen waaronder Renze Donkersloot. Tussen hen beide ontstaat een overweldigende aantrekkingskracht. Hanna’s verleden staat echter in de weg om een nieuwe relatie te beginnen en echt tot bloei te komen. 
 
Ondanks alle goede voornemens komt Hannah met zich zelf en haar geloof in conflict. Dankzij de mensen die God op haar pad plaatst ontdekt ze gaandeweg dat vergeving geen leeg begrip is maar levensveranderend.
 

Waardering:

 
In het eerste hoofdstuk van het boek wordt iets beschreven waarvan je niet zeker weet wat er nu gebeurt. Doordat de hoofdstukken daarna wisselend in de tegenwoordige tijd en verleden tijd zijn geschreven moet je even geduld hebben om uit te vinden wat er nu gebeurd is daar. Maar dat maakt het boek juist erg boeiend.
 
De jonge verwarde Hannah solliciteert wanhopig op banen ver weg, als haar relatie heel vervelend eindigt. Ze wordt aangenomen in Westhoeck en krijgt meteen een tip voor woonruimte. Ze kan in het Warkhuusje bij Irene en Jan op het erf. Een prachtige locatie bij hele aardige mensen. Zij vangen Hannah echt op en nemen haar mee naar hun Evangelische gemeente. Daar was Hannah in Delft ook lid van, dus ze voelt zich snel op haar gemak. 
Daar ontmoet ze ook Martine, met wie ze wat diepere gesprekken voert.
 
Dit boek is niet alleen duidelijk christelijk, het is ook evangelisch. Er worden veel bijbelteksten aangehaald en gepraat over het geloof. Het laat de liefde van God prachtig zien. Zijn trouw tegenover onze trouw.
 
De opmaak van het boek is wat anders dan anders. De letters zijn vrij klein en de paginanummers staan op de linker- en rechterbladzijde links. Daardoor zijn ze op de rechterbladzijde lastig te lezen.
Bovenaan elk hoofdstuk is een bloesemtak afgedrukt, wat heel goed bij het boek past.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Scholten
ISBN 9789079859351
Aantal blz: 202
Prijs: € 15,50