Eigentijdse romans

Finkbeiner, Susie – Zo hoog als de hemel

Inhoud:

‘Zo hoog als de hemel’ van Susie Finkbeiner speelt zich af in Amerika aan het eind van de jaren zestig. Annie Jacobsons broer Mike heeft zich aangemeld bij het leger om te gaan vechten in Vietnam. Vlak voordat hij vertrekt, geeft hij haar het adres van hun vader, Frank. Hij heeft het gezin verlaten toen Annie zes was en sindsdien is er geen contact meer geweest. Mike vraagt Annie om hun vader op de hoogte te stellen, mocht hem iets overkomen.

Tijdens Mikes afwezigheid overlijdt Annies opa en besluit ze haar vader te schrijven. Een paar dagen later staat hij plotseling op de stoep, wat de situatie nog gecompliceerder maakt. Het gezin leeft van brief naar brief terwijl ze ondertussen proberen om de oude banden te herstellen. Maar dan gebeurt precies datgene wat iedereen vreest.

In ‘Zo hoog als de hemel’ laat Susie Finkbeiner op ontroerende wijze zien wat het komen en gaan van vader en zoon doet met een gezin in een turbulente tijd. Een roman met een krachtige boodschap van hoop.

Waardering:

Als Annie nog klein is vertrekt haar vader en verlaat hun gezin. Hij is nooit meer zichzelf geworden na zijn diensttijd in Korea.
Inmiddels is Annie van school en met haar broer werkt ze in het restaurant van Bernie. Maar haar broer staat op de lijst om in dienst te gaan. Om die dreiging te voorkomen besluit hij zichzelf aan te melden. Na de basistraining wordt hij naar Vietnam gestuurd.
Het gezin leeft in grote spanning, van brief naar brief.
Susie Finkbeiner weet als geen ander een gezin zo te beschrijven dat je er van gaat houden en je er mee vertrouwd raakt. Het is een mooi en boeiend boek! Het christelijke geloof heeft een mooie plaats.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029734028
Aantal blz 416
Prijs: € 24,99

Extra:

Lees het leesfragment