Eigentijdse romans

Troost, Joke – Nikki

Inhoud:

Nikki heeft een heel leuk leven! Een leuke nieuwe school, fijne vrienden en sinds kort zelfs een vriendje, Matthijn.

Maar dan gebeurt er iets dat haar leven op zijn kop zet. Het is een groot geheim dat Nikki met niemand durft te delen. Niet met haar moeder of broertje en zelfs niet met haar beste vriendin. Maar het blijft wel aan haar knagen. Nikki voelt zich steeds slechter omdat ze die vervelende dingen opkropt.

Tot ze een manier vindt om met haar angst en verdriet om te gaan. Een gevaarlijke manier… waarover ze al helemaal met niemand kan praten.

Waardering:

Als Nikkie een iets heel vervelends mee maakt, moet ze iets doen om het vervelende gevoel van angst weg te krijgen. Ze zoekt een uitweg en vindt die in zichzelf snijden.
Ze kan er niet over praten en ook niet over de gebeurtenis die alles in gang heeft gezet. Maar haar angst en paniekaanvallen nemen toe. Ze vertrouwt geen enkele man en wordt bang als leerkrachten te dichtbij komen.
Totdat ze op een gegeven moment instort en hulp moet aanvaarden.
Om de paar hoofdstukken staat een brief van de “Nikki van nu” aan de “Nikki van toen”. Die geven hoop voor de toekomst.
De schrijfster heeft dit boek geschreven voor jongeren die zichzelf beschadigen. Ze wil ze aansporen om hulp te zoeken, want het probleem is aan te pakken.
Het boek is goed geschreven. Aanspreken voor de jeugd. In de voorkant van de kaft zitten diepe krassen die je voelt als je het boek leest, een hele mooie uitvoering voor dit boek!
Goed dat de schrijfster dit probleem zo duidelijk maakt en jongeren wil helpen!

Gegevens:

Uitgeverij Vuurbaak
ISBN 9789058040978
Aantal blz: 160
Prijs € 14,95