Historische romans

Frantz, Laura – De thuiskomst van Rowena

Ballantyne Kronieken – deel 3
Inhoud:

Kentucky, 1950. Als de vader van Rowena Ballantyne het verzoek krijgt om terug te keren naar Pittsburgh, ontdekt Rowena een fascinerende wereld vol familieleden die ze nog nooit heeft ontmoet. Ze doet haar best om zich te gedragen volgens de strenge etiquette. Maar ondanks de hulp van James Sackett, de beste stuurman van de scheepvaartonderneming van de familie Ballantyne, denkt Rowena dat ze er nooit helemaal bij zal horen. Totdat ze als debutante het oog trekt van een knappe jongeman…

Waardering:

Rewena, dochter van Ansel en kleindochter van Silas (die we kennen uit De dochters van de meestersmid en De tweestrijd van Elinor) is opgegroeid in Kentucky. Ze is een eenvoudig leven gewend en heeft haar vermogende familie nog nooit gezien.
Wanneer haar moeder is overleden besluit Ansel terug te keren naar zijn familie. Met Rowena. Maar  Rowena voelt zich niet thuis op het landgoed. Haar hele leven is anders. Ze moet zich houden aan etiquette waar ze nooit eerder van heeft gehoord.
Een lichtpunt is het contact met James Sackett, de belangrijkste loods van het familiebedrijf.
Wanneer haar familie eist dat Rowena debuteren moet om op deze manier een rijke echtgenoot te vinden, is James haar begeleider. Hoewel ze weet dat er  familieleden zijn die  James niet goed zullen keuren om zijn kapitaal, verliest Rowena toch haar hart aan hem.
Opnieuw een prachtige roman van Laura Frantz.  In haar boeken zet ze steeds (in deze serie in drie generaties) een paar sterke persoonlijkheden neer die elkaar vinden. Dat klinkt wat eentonig maar dat is het zeker niet. Silas, hoofdpersoon in het eerste deel, is een bijzonder goede, standvastige man. En dat blijft ook zo nu hij oud geworden is. Hij heeft een belangrijke taak in de familie.
Een mooie serie van liefhebbers van historische romans. Compleet met ruisende rokken, lange gangen en grote tuinen. Dit derde deel is wel afzonderlijk te lezen maar je zult er meer van genieten als je de voorgaande delen eerst leest.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029723596
Aantal pagina’s:412
Prijs: € 22.50