Streek- en familieromans

Schmitz, Marleen – Wintervlinder

Inhoud:

De vijfentwintigjarige Maja wordt op weg naar haar werk aangerand door een dronkenlap. Mede daardoor krijgt ze problemen op haar werk, en ook de relatie met haar vriend Giel vertoont scheurtjes. In een vlaag van verstandsverbijstering reageert Maja op een vacature om samen met Giel beheerder te worden van een kasteel in Frankrijk. Even weg van alles en een gelegenheid om aan hun relatie te werken. Maar dan komt Maja’s negen jaar oudere zus met een verzoek dat haar hele leven opnieuw op z’n kop zet.

Waardering:

Het leven van Maja verandert ingrijpend als ze aangerand wordt in een park. Niemand begrijpt hoeveel impact dat heeft. Op haar werk loopt het niet lekker en ze zegt haar baan op en gaat om in een tuincentrum te gaan werken.
Haar vriend Giel woont met haar samen en studeert voor meteoroloog.
Ondertussen tobt Maja’s zus Isolde om zwanger te worden. Als dat mis gaat stort ze helemaal in. Ze stelt Maja een ingrijpende en belangrijke vraag. Daar kan Maja niet zo op antwoorden, maar ze zit er wel erg mee.
Als ze de kans krijgt om een paar maanden een kasteel in Frankrijk te beheren, grijpt ze die kans met Giel. Maar het is niet zo leuk als het leek.
Dit boek is geen christelijk boek. Vooral het samenwonen van Maja en Giel zal veel christenen tegen staan. Dat is jammer, want het is best een boeiend boek.
De kwestie van het draagmoederschap is heel goed beschreven. Er wordt niet geoordeeld, maar alle emoties die erbij horen worden goed beschreven. Ook de lichamelijke gevolgen en gevolgen voor familie en relaties worden genoemd. De schrijfster heeft dat op een goede manier in het verhaal verweven.

Gegevens:

Uitgeverij Zomer & Keuning
ISBN 9789401902137
Aantal blz: 240
Prijs: € 14,99