Historische romans

White, Roseanna M. – Maskerade

De Cuper Ring – deel 2

Inhoud:

1814 – Engeland en Amerika zijn weer in oorlog. Plotseling stort het wereldje van Gwyneth Fairchild door kil verraad ineen. Ze is de dochter van een Britse generaal, maar kan maar net haar leven redden door uit Londen weg te vluchten en aan boord te gaan van een schip dat naar Amerika vertrekt. Daar wil ze bescherming zoeken bij de familie Lane in Maryland. Wanneer ze de zoon van de Lanes, Thaddeus, ontmoet, vraagt Gwyn zich af hoe veilig ze is. Ze komt er namelijk achter dat de familie betrokken is bij gevaarlijke zaken: spionage.

Thad Lane is een vooraanstaand inwoner van de stad Baltimore. Iedereen respecteert hem en hij bevindt zich in een unieke positie, waardoor hij aan de regeringsleiders kan doorgeven wat hij te weten komt. Kort nadat de knappe Britse Gwyneth Fairchild een toevluchtsoord vindt in zijn gemeenschap, wordt hij aangetrokken door de liefde, hoewel hij bang is dat zijn trouw aan het vaderland daarbij in de knel komt. Wanneer familieleden vijanden worden en vijanden familie blijken te zijn, dan zou een toekomst met Gwyn niet alleen onzeker, maar zelfs levensgevaarlijk kunnen zijn.

Wanneer de Britten genadeloos oprukken naar Baltimore, moeten Thad en Gwyn erop vertrouwen dat hun gezamenlijke geloof in God hen tot schild zal zijn. Dat ze toekomst en hoop zullen ontvangen.

Waardering:

Gwyneth haar wereld staat ineens op z’n kop. Ze krijgt van haar vader de opdracht het land te verlaten en te vertrekken naar Amerika. Amerika, waarmee haar eigen Engeland in oorlog is.
Net voor ze vertrekt ziet ze hoe haar oom haar vader vermoord. Ziek van verdriet begint ze de reis. In belabberde toestand komt ze bij de familie Lane aan. Een hartelijke familie waar ze zich welkom voelt.
Maar als ze erachter komt dat de familie zich met spionage bezig houdt, weet Gwyneth niet goed meer wat ze met hen aan moet.
Thad, de zoon van de familie Lane, voelt beschermingsdrang tegenover Gwyneth. En Gwyneth voelt zich veilig bij Thad in de buurt. En hoewel de landen waar ze afkomstig van zijn oorlog voeren, groeien zij alleen maar dichter naar elkaar toe.
Een prachtig boek! Thad is een man wie je respecteert. Zijn ouders (we kennen hen uit het eerste deel in de serie, Masker van onschuld) zijn fijne mensen. En ook andere personen is het boek zijn neergezet als sterke personen. Dat maakt dat je maar door wilt lezen als je eenmaal in het verhaal zit.
Overigens zijn niet alle personages beschreven als goede mensen. De bewuste oom van Gwyneth reist haar, samen met een aanbidder, achter haar aan. En niet met goede bedoelingen.
Het boek is een aanrader. Voor liefhebbers romantische verhalen, mensen die houden van een beetje spanning en natuurlijk de historische roman lezers.
Maskerade is het tweede deel in de serie ‘De Culper Ring’. Eerder verscheen Masker van onschuld.

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064512056
Aantal pagina’s: 321
Prijs: € 21.50