Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Vijftien minuten

Inhoud:

Zack Dylan droomt ervan om te zingen op de grootste podia in het land. Die wens lijkt uit te komen als hij de favoriete kandidaat wordt in de tv-talentenshow Fifteen Minutes.
Terwijl hij geniet van zijn succes, wordt hij gedwongen concessies te doen aan zijn geloof en principes. Maar dat lijkt een kleine prijs voor alles waar hij altijd al van heeft gedroomd. Ziet hij op tijd de schaduwkant van roem? Of zal hij alles opgeven voor ‘fifteen minutes of fame’?

Waardering:

Zack is een gelovige jongeman die graag zingt en liedjes schrijft. Als de fokkerij van zijn familie dreigt failliet te gaan doet hij mee met de show Vijftien minuten. Hij is vast besloten om God alle eer te geven en voor Hem te zingen. Maar als hij wordt uitgekozen komt zijn leven in een stroomversnelling en heeft hij geen tijd meer voor God en zijn familie. Hij wordt mee gesleurd door het snelle flitsende leven van een beroemdheid.
Daarnaast lees je over Chandra. Zij heeft jaren geleden de show gewonnen is en nu een heel beroemde zangeres. Van haar hoor je de keerzijde van dat leven.
Door een gewone jongen opeens in dit leven te “gooien” maakt Kingsbury de waanzin van het beroemd zijn duidelijk. Er is geen tijd voor iets anders dan de show. Ze heeft ook goed beschreven hoe sluipend het afglijden van God en je principes gaat. En hoe manipulerend de mensen van de show kunnen zijn. Ze kunnen heel makkelijk iets op tv suggereren en dat als een feit brengen.
Een boeiende en indrukwekkende roman die reëel overkomt!

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 9789029722858
Aantal blz: 364
Prijs: € 19,99