Historische romans

Green, Jocelyn – Het merkteken van de koning

Inhoud:

Na de dood van een van haar patiënten wordt vroedvrouw Julianne Chevalier gevangengezet en gebrandmerkt als een verstokte misdadiger. Wanneer de kans zich voordoet om haar levenslange gevangenisstraf te verruilen voor verbanning naar de prille Franse kolonie in Louisiana, grijpt ze die met beide handen aan. Ze hoopt daar ook haar broer, een soldaat, terug te vinden. De prijs voor haar overtocht is echter een gedwongen huwelijk met een medegevangene.

Het leven in New Orleans blijkt heel anders te zijn dan ze had verwacht. De nederzetting is vergeven van de modder en de muggen, en niemand kan haar iets vertellen over haar broer Benjamin. Dan gebeurt het ondenkbare. Julianne wendt zich tot officier Marc-Paul Girard om hulp – maar weet hij meer over haar broer dan hij wil toegeven?

Waardering:

Als één van de patiënten van vroedvrouw Julianna Chevalier overlijdt, wordt ze gevangengenomen en gebrandmerkt. Ze ruilt haar gevangenschap in voor verbanning naar Louisiana en hoopt haar oude beroep daar weer op te kunnen pakken en haar broer te vinden die ook in Louisiana woont. Maar voor het zover is worden alle gevangenen gedwongen een huwelijk aan te gaan om zo de kolonie te laten groeien. Julianna trouwt met Simon; een man met een ruwe bolster en blanke pit. Na een zware reis valt alles in Louisiane ook tegen. Toch probeert Julianna er met haar optimistische karakter wat van te maken. Terwijl ze zwangere vrouwen helpt en werkt aan een thuis voor Simon en haar, probeert ze ook haar broer Benjamin te vinden die ze al jaren uit het oog verloren is.
Hierbij vraagt ze hulp aan Marc-Paul Girard, een officier. Hij verteld haar dat Benjamin overleden is. Maar als lezer weet je dat hij de waarheid niet spreekt. Als Simon overlijdt en Marc-Paul en Julianna steeds meer naar elkaar toetrekken, blijft deze leugen tussen hen in hangen. Ondertussen loopt de spanning tussen de indianen en de kolonie op en wordt het zelfs echt gevaarlijk

Een erg goed geschreven boek. Een stukje geschiedenis vermengd met fictie. Meteen vanaf het eerste hoofdstuk word je meegezogen. Prachtig beschreven karakters, goedlopende verhaallijn, genoeg spanning en onverwachte wendingen om je gevangen te houden. Kortom; alles wat een mooi boek hebben moet vind je hier. Jocelyn Green heeft meer (historische)romans geschreven waarvan we van harte hopen dat deze ook vertaald worden in het Nederlands!

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789492234407
Aantal pagina’s: 432
Prijs: € 20,00