Historische romans

Mason, Susan Anne – Belofte van liefde

Inhoud:

Wanneer haar moeder een beroerte krijgt, pauzeert Deirde O’Leary haar studie geneeskunde om voor haar te kunnen zorgen. Ze roept de hulp in van de knappe dokter Matthew Clayborne. Maar Matthew heeft andere prioriteiten: als weduwnaar is hij als enige verantwoordelijk voor de zwakke gezondheid van zijn dochtertje Phoebe. Maar als Matthew en Phoebe op het landgoed van de O’Leary’s komen logeren, blijkt het leven een verrassing voor hen in petto te hebben…

Waardering:

Deidre wil alles doen om haar moeder te helpen nadat deze door een hersenbloeding deels verlamd is. Ze zoekt daarom fysiotherapeut Matthew op om hem over te halen naar Long Island te komen om haar moeder te behandelen. Maar Matthew werkt voornamelijk met oorlogsveteranen en is niet van plan deze achter te laten.
Maar als hij het advies van artsen krijgt om met zijn ziekelijke dochtertje Phoebe het platteland op te zoeken, besluit hij toch te gaan. Zo werken de norse Matthew en optimistische Deidre nauw samen. De vonk tussen hen slaat over, maar er staat veel tussen hen in. Zo heeft Matthew zijn verleden en Deidre haar toekomstdroom.
Een tweede verhaallijn gaat over Deidres broer, Connor. Hij werkt op het landgoed van zijn vader met de paarden. Als er een nieuwe stalknecht bij hen werken komt zegt zijn intuïtie dat er iets niet klopt. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat erachter de wijde kleding en grote flaphoed een meisje schuilgaat wat zich noodgedwongen vermommen moet omdat ze deze baan nodig had.
Connor houdt zijn ontdekking geheim en wordt verliefd op haar. Maar toestemming om met haar verder te gaan krijgt hij natuurlijk nooit van zijn vader.
Opnieuw een mooie historische roman. Enigszins voorspelbaar maar door de warme karakters en voldoende wendingen lees je het in een ruk uit.
Belofte van liefde is het derde deel van de serie ‘De familie O’Leary’. Eerder verschenen Boerendochters en Nobel hart. In dit derde deel lees je ook weer over de andere familieleden, die in de eerste delen een rol spelen maar het boek is ook goed los te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN:9789029727716
Aantal pagina’s: 432
Prijs: € 21,99