Historische romans

Griep, Michelle – De bruid van Blackfriars Lane

Inhoud:

Detective Jackson Forge kan niet wachten om met voormalig oplichtster en dievegge Kit Turner te trouwen. Kit is net zo enthousiast en wil hem daarom graag een mooi cadeau geven. Tegen de waarschuwingen van Jackson in gaat ze achter de mannen aan die zijn broer hebben verminkt. Er is immers niets wat een detective liever wil dan een opgeloste zaak. Maar dan steekt tijdens haar onderzoek haar eigen verleden opeens de kop op en brengt ze niet alleen zichzelf maar ook haar huwelijk met Jackson in gevaar.

Waardering:

Na ‘In naam van de kroon’ hebben we hier een heerlijk tweede deel van de serie ‘De straten van Londen’. Zoals je uit de titel op kunt maken staan Jackson en Kit aan de vooravond van hun huwelijk.
Kit wil Jackson het grootste huwelijksgeschenk geven wat ze maar bedenken kan; vrede.
Daarom zoekt ze naar de mannen die Jacksons broer te pakken hebben gehad, iets wat Jackson nog steeds met zich meedraagt.
Maar door haar afspraak met een informant, komt Kit te laat voor haar eigen bruiloft en laat Jackson alleen voor het altaar staan.
Jackson besluit het eerder gedane aanbod dat hem in gedaan aan te nemen en vertrekt voor een jaar. Maar voordat hij gaat vraagt Kits vader hem een oude moordzaak op te lossen, één waarvan Kit niet weten mag. En wie Kit een beetje kent, weet dat dit iets is waar ze niet tegen kan.
Is hun liefde bestand tegen alle tekortkomen en meningsverschillen?
Het is een los te lezen deel maar het is echt aan te raden het eerste deel, In naam van de kroon, wel te lezen. Door meer over hun verleden te weten zijn keuzes die ze maken beter te begrijpen.
Opnieuw een fantastisch boek. Een historische detective roman, een combinatie waar er niet zo heel veel van zijn. Er gebeurd zoveel en alles loopt naadloos in elkaar over. Uitgediepte karakters en onverwachte wendingen zijn kenmerkend voor deze roman.
Michelle Griep heeft een derde deel geschreven, nu maar hopen dat deze snel in Nederland verschijnt!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029734950
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 23,50
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: augustus 2023