Historische romans

Griep, Michelle – Dwars door het vuur

Inhoud:

Gouvernante Eleanor Morgan moet Engeland ontvluchten nadat ze zich de woede van een machtige hertog op de hals heeft gehaald. Ze reist af naar Amerika, maar het lukt haar niet om aan het werk te komen. De enige respectabele oplossing is een huwelijk. En dus ziet Eleanor zich gedwongen te trouwen met een man die ze niet kent, die in de wildernis woont, en van wie de dorpelingen fluisteren dat hij de dood van zijn eerste vrouw op zijn geweten heeft…

Waardering:

Gouvernante Eleonor Morgan reist onder slechte omstandigheden af naar Amerika om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Daar aangekomen blijkt ze geen keus te hebben dan in het huwelijksbootje te stappen met een onbekende man. Zo wordt ze de vrouw van Samuel Heath. Samuel kiest op zijn beurt voor deze overeenkomst omdat hij een verzorgster voor zijn dochtertje nodig heeft. Wat Eleonor nog niet weet, is dat ze ver buiten de stad gaat wonen. Op een heel eenzame, primitieve plek, midden in de wildernis. Maar ze is een dappere vrouw. Uit alles is op te maken dat ze er het beste van maken wil.

Zowel Samuel als Eleonor sluit je direct in je hart. Samuel met zijn ruwe uiterlijk, roerige verleden maar die toch zo’n beschermend karakter blijkt te hebben. Het verhaal wordt levensecht beschreven. Het grootste gedeelte van het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse wildernis wat grote invloed heeft op de sfeer. De situaties waarin Eleonor zich bevindt zijn hier en daar echt spannend. Langzaam maar zeker groeien de twee hoofdpersonen naar elkaar toe. Dit wordt op een heel realistische manier beschreven. Al met al een pracht boek! Romantisch en spannend maar ook het thema vergeving speelt een grote rol. Mensen die ervoor kiezen dit boek te lezen zullen hier zeker geen spijt van krijgen. Dwars door het vuur is voor ons een kennismaker met deze schrijfster omdat dit haar eerste boek is wat in het Nederlands is vertaald. Ze heeft echter al meer titels op haar naam staan. Laten we hopen dat er meer vertalingen zullen volgen!

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029727235
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19.99